Skocz do zawartości
Bany7

Windows XP CD-ROM

Rekomendowane odpowiedzi

Boyco napisał: 

A co od LG (dawnego GoldStara) nie jest badziewne? Prosze mnie oswiecic... :lol: 

Klimatyzatory :P

i lodówki :D

No to widze ze firma przestawia sie na systemy chłodzące. :lol:

Ja naszczescie nie włoze kompa do lodowki :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podajcie jesze skad moge sciągnac najnowszy BIOS do CD-ROM 8483B.

Bo support ze strony LG sprawia duzo do zyczenia :)

Dzieki z góry.

Witam

Zajrzyj tu: http://perso.club-internet.fr/farzeno/firm...ware/cd/cdf.htm Ale obsluga DMA nie ma nic wspolnego z firmwarem. To hardware..

--

Pozdrawiam

Dzieki! Nie da sie niestety zciągnąc. Ale nie ma sprawy - doskonale zdaje sobie sprawe ze BIOSem nie rozwiążę problemu - to hardware...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki! Nie da sie niestety zciągnąc. Ale nie ma sprawy - doskonale zdaje sobie sprawe ze BIOSem nie rozwiążę problemu - to hardware...

Witam

Nie ma za co (dziekowac). A firmware daloby sie pewnie znalezc (LG wciaz je gdzies przenosi - najpewniej lezy na ich niemieckim ftp-ie). Jeszcze tylko ode mnie przeprosiny dla wszystkich uczestnikow tego watku za "butna" pewnosc siebie. Moze choc troszke usprawiedliwi mnie fakt, ze z tym samym problemem meczylem sie - nie majac moznosci spytac na Forum Tweaka - blisko trzy miesiace. Mialem sam CRD 5221B..

--

Wszystkiego Dobrego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki z góry.

Witam

Zajrzyj tu: http://perso.club-internet.fr/farzeno/firm...ware/cd/cdf.htm Ale obsluga DMA nie ma nic wspolnego z firmwarem. To hardware..

--

Pozdrawiam

hehe, skoro jestescie tacy dobrzy goscie [dobre wujki:))) -> jak to moowi mooj qmpel ze wsi:))], to powiedzcie, gdzie mozna znalezc BIOS do CD-ROMu SONY CDU-5221... Bo mam zayebiste z nim klopoty...

Dzieki za ewentualne lokalizacje:)) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe, skoro jestescie tacy dobrzy goscie [dobre wujki:))) -> jak to moowi mooj qmpel ze wsi:))], to powiedzcie, gdzie mozna znalezc BIOS do CD-ROMu SONY CDU-5221... Bo mam zayebiste z nim klopoty...

Dzieki za ewentualne lokalizacje:)) :wink:

Witam

Az sie prosi "krotki kurs szukania w Sieci" (np. www.alltheweb.com). Z tego, co znalazlem: http://sony.storagesupport.com/cdrom/cdu5221c1dwn.htm

http://www.cdrom-drivers.com/companies/965.htm

wynika ze firmawre`u do tego napedu nie ma. A jesli bedzie, to pod tym pierwszym linkiem bedzie dostepny..

--

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki z góry.

Witam

--

Pozdrawiam

A moze jakis BIOSik do SONY CDU-5221????

Jakakolwiek pomoc bardzo wskazana:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy mozna wylaczyc autoruna (cd-rom) w windzie XP?

Odpal w menu start/uruchom program gpedit.msc

odpali Ci sie "zasady grupy"

i teraz w menu konfiguracja komputera/szablony administracyjne/najezrzasz na system i z prawej strony masz "wylacz funkcje autoodtwarzanie - wiec ja aktywuj :)

a jak już Ci się nie chce bawić z konfigami to trzymaj wciśnięty Lewy Shift na klawie gdy cd-rom hapa płytę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh mi LG48x zaczyna siadac a LG32x juz padl...:) wydaje mi sie ze cdromy LG sa badziewne ;

A co od LG (dawnego GoldStara) nie jest badziewne? Prosze mnie oswiecic... :lol:

Telewizory Goldstara były w mairę porządne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh mi LG48x zaczyna siadac a LG32x juz padl...:) wydaje mi sie ze cdromy LG sa badziewne ;

Telewizory Goldstara były w mairę porządne.

mialem video i nie bylo pozadne))) a raczej max badziewne i po tamtej porazce nie kupuje nic LG bo wiem ze to gold star i jaki to jest syf choc po tylu latach moze cos sie zmienilo podobniez maja dobre monitory ale w zycu nie kupie nawet jakby ktos chcial mi doplacic! dla mnie liderem w srod napedow cd jest teac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja swoja nagryware mimo wszystko zmusilem do pracy w emulowanym trybie Multi-Word DMA 2. Korzysci są ogromnie, już nie zapycha mi się komputer przy nagrywaniu i odczytywaniu płyt CD.

Tak przy okazji, ma moze ktoś bios do mojej nagrywarki w wersji 1.02 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja swoja nagryware mimo wszystko zmusilem do pracy w emulowanym trybie Multi-Word DMA 2. Korzysci są ogromnie, już nie zapycha mi się komputer przy nagrywaniu i odczytywaniu płyt CD.

Oczywiscie przeciez pisalem o tym. Chodzi przeciez o bezposredni dostep do pamieci i odciazenia tym samym procesora a co za tym idzie szybszy doplyw danych i mimo tego, ze naped nie obsluguje dma to radze zawsze wlaczyc. Chyba, ze system sie wiesza lub naped "wariuje".Wtedy niestety trzeba zrezygnowac z wlaczenia dma w systemie. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi