RAFAL10 Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Witam Mam takie pytanie: jakbym łączył mostki L1 na Athlonie XP i by sie zwarly ktores ze soba to sie moze cos stac? i procek bedzie dzialal? A jakby odblokowac tylko 1 mostek i na drugi dzien 2 to sie nie bedzie co dzialo przy pracy kompa w międzyczasie? :?: Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Jeżeli zewrzesz jakiś mostek z innym- proc nie rechnie. Nie wiem, czy uszkodzi się trwale (raczej nie) ale napewno wynikną jakieś BURAKI. Tak samo jeśli chodzi o odblokowywanie "na raty". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwarek Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 PATRZ FAQ Pobawie sie w wrozke i przepowiem ze reed zablokuje ten post :) Aha i nie rozumiem po co laczyc kazdego dnia po jednym mostku :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 PATRZ FAQ Pobawie sie w wrozke i przepowiem ze reed zablokuje ten post :) Aha i nie rozumiem po co laczyc kazdego dnia po jednym mostku :wink: laczylbym na raty bo jak polacze pierwszy mostek i zakleje tasma zeby polaczyc drugi to moze klej przejsc na nastepny mostek jak tasma przycisnie. A jakby klej zasechl to by nie bylo tego problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 PATRZ FAQ Pobawie sie w wrozke i przepowiem ze reed zablokuje ten post :) Aha i nie rozumiem po co laczyc kazdego dnia po jednym mostku :wink: laczylbym na raty bo jak polacze pierwszy mostek i zakleje tasma zeby polaczyc drugi to moze klej przejsc na nastepny mostek jak tasma przycisnie. A jakby klej zasechl to by nie bylo tego problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 no to jaki klej masz co schnie 10 godzin czy co weź super glue i już :) albo sporzedaj tego proca tak jak ja zrobiłem i kup sobie natka 2000 i kręć widzisz moje rezultaty na tak lipnej płycie i codegenie 300W ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 no to jaki klej masz co schnie 10 godzin czy co weź super glue i już :) albo sporzedaj tego proca tak jak ja zrobiłem i kup sobie natka 2000 i kręć widzisz moje rezultaty na tak lipnej płycie i codegenie 300W !Nie chodzi mi o klej zatykania dziur po laserze, tylko o klej łączący mostki (Elpox 15). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 aha ten przewodzący prąd 1 to tyle on schnie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 jak sie przygotuje klej to trzeba go zużyć w 1 godzine, a utwardza sie przez ok. 8h w temp. ok. 18 stopni C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 aha no to spoko czyli musiałbyś się wyrobić w godzinę z wszystkimi mostkami?? a innego kleju sobie nie załatwisz co by przewodził prąd?? mówię ci kup najlepiej innego proca i już a tego sprzedaj bo się grzeje jak piec ja tera mam 46 stopni 147*15 z otwartą budą w pokoju z 30 jest a wiatrak jakiś za 50 zeta alu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 no to jakbym kupil nowego athlona to by i tak trzeba bylo laczyc mostki a jaki klej jest dobry do mostkow i szybko schnacy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 no to jakbym kupil nowego athlona to by i tak trzeba bylo laczyc mostki a jaki klej jest dobry do mostkow i szybko schnacy? Zaraz zaraz ty uzywasz kleju przewodząceego prąd ?? Czy oby napewno , jaką on ma barwe?? Normlanie używa sie lakieru przewodzącego prąd który schnie moment. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 przecież nowe athlony mają odblokowany fabrycznie !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 aha no to spoko czyli musiałbyś się wyrobić w godzinę z wszystkimi mostkami?? a innego kleju sobie nie załatwisz co by przewodził prąd?? mówię ci kup najlepiej innego proca i już a tego sprzedaj bo się grzeje jak piec ja tera mam 46 stopni 147*15 z otwartą budą w pokoju z 30 jest a wiatrak jakiś za 50 zeta alu. Jakie masz napięcia na tym Codegenie??,bo ja mam taki sam ale niebardzo chce krecic procka w obawie o zasilacz??? Jak mozesz podaj napiecia przed i po podkręceniu. a ha i jakbyś mógł podać odel zasilacza mój to ATX 2.03(P4) model 300X1 Dzięki!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 no to jakbym kupil nowego athlona to by i tak trzeba bylo laczyc mostki a jaki klej jest dobry do mostkow i szybko schnacy? Zaraz zaraz ty uzywasz kleju przewodząceego prąd ?? Czy oby napewno , jaką on ma barwe?? Normlanie używa sie lakieru przewodzącego prąd który schnie moment. uzywam kleju ELPOX 15 po zmieszaniu 2 skladnikow jest srebrny kupilem klej w 4max, a ten lakier w jakim sklepie mozna kupic w miescie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 no to jakbym kupil nowego athlona to by i tak trzeba bylo laczyc mostki a jaki klej jest dobry do mostkow i szybko schnacy? Zaraz zaraz ty uzywasz kleju przewodząceego prąd ?? Czy oby napewno , jaką on ma barwe?? Normlanie używa sie lakieru przewodzącego prąd który schnie moment. uzywam kleju ELPOX 15 po zmieszaniu 2 skladnikow jest srebrny kupilem klej w 4max, a ten lakier w jakim sklepie mozna kupic w miescie? W każdym elektronicznym ( u mnie w Lublinie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 przecież nowe athlony mają odblokowany fabrycznie !!a ktore, od jakiego modelu czy z jakim rdzeniem :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 przecież nowe athlony mają odblokowany fabrycznie !!a ktore, od jakiego modelu czy z jakim rdzeniem :?:thorougbred 0,13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 przecież nowe athlony mają odblokowany fabrycznie !!a ktore, od jakiego modelu czy z jakim rdzeniem :?:thorougbred 0,13 Jakie masz napięcia na zasiłce?? Odpowież na mojego posta wyżej??? :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 aha no to spoko czyli musiałbyś się wyrobić w godzinę z wszystkimi mostkami?? a innego kleju sobie nie załatwisz co by przewodził prąd?? mówię ci kup najlepiej innego proca i już a tego sprzedaj bo się grzeje jak piec ja tera mam 46 stopni 147*15 z otwartą budą w pokoju z 30 jest a wiatrak jakiś za 50 zeta alu. Jakie masz napięcia na tym Codegenie??,bo ja mam taki sam ale niebardzo chce krecic procka w obawie o zasilacz??? Jak mozesz podaj napiecia przed i po podkręceniu. a ha i jakbyś mógł podać odel zasilacza mój to ATX 2.03(P4) model 300X1 Dzięki!!! przed podkręcaniem czyli athlon 2000(1667mhz)133*12,5 było: 3.3 - 3.28 5 - 4.87 12 - 12.54 wszytko w full stresie teraz athlon2000(2200 mhz)147*15 jest: 3.3 - 3.26 5 - 4.73 12 -12.8 też w full streisie i rock stable tempy przed(otwarta buda): iddle:38 stress:44 teraz tempy: iddle: 45 stress: 49-50 też otwarta buda model codegena to 2.03(p4) coś jeszcze?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 HEHE chyba wszystko,dzieki mistrzu !!!!!!!! :) :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 a co coś z tego wywniosokowałeś czy co że się cieszysz?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 a co coś z tego wywniosokowałeś czy co że się cieszysz?? Ciesze się że mi wkońcu podałeś , a czy wywnioskowałem to jescze niewiem u mnie są takie napięciaw max stresie 4,78 3,23 i 12,83 i niebardzo chce ryzykowac z zasilaczem a z drugiej strony chciałbym podkręcic procka.Wprawdzie zasilacz na gwarze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 no wiesz ale chyba słyszłałeś o tym że te zasilacze palą się nie tylko same ale i czasami co innego płyta, proc lub sam bóg wie co jeszcze :( ja właśnie się dziwię że mam takie napięcia na antku 2700+ :) mam prawie najlepszy proc na świecie :) tera pasuje kupić 512 ddr i jakiego radka 9600 :) i będzie git ciekawy jestem czy to pociągnie mój codegen :) chyba nie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 no wiesz ale chyba słyszłałeś o tym że te zasilacze palą się nie tylko same ale i czasami co innego płyta, proc lub sam bóg wie co jeszcze :( ja właśnie się dziwię że mam takie napięcia na antku 2700+ :) mam prawie najlepszy proc na świecie :) tera pasuje kupić 512 ddr i jakiego radka 9600 :) i będzie git ciekawy jestem czy to pociągnie mój codegen :) chyba nie :) Raz już ziarałem na tej mobo zasilacz noname ale płyta i reszta przeżyła/każdy zasilacz sie może spalić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 a no dobrze mówisz ale szakoda by było zeby co innego żjarać dlatego ja nie daję mu 1.9 v i 2400 MHZ bo napewno by poszedł ale zasilacz też by poszedł ale chyba w diabły :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 ej a jakby sie ktores mostki L1 zwarły to moze procek paść na trwałe :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Mam już odblokowany mnożnik, ale 10,5 nie działa. Gdy daje Auto lub 10,5 to mam proca 1500+. 11; 11,5 i 12 działają. Czy jest coś źle z połączeniem mostków L1, czy tak normalnie jest :?: Na 1700+ i 1800+ działa, ale na 1900+ trzeba napięcie zwiększyć. Najpierw zwiększyłem (nominalne to 1,75V) na +0,025V, potem na +0,05V, ale nie dałem już +0,075 w obawie o zasilacz. Jak myślicie, czy mój Rubikon 300W ATX 2.03 P4 wytrzyma na 1,825 i 1,85V :?: Napięcie na pamięć mam zwiększone na +0,1, czyli mam 2,6V. Proszę o odpowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 mój codegen wytrzymuje 1.8v i myślę że tak 1.825 spoko jeszcze by pociągnął, w windfowsie sie nie nie dowiesz może ci winda chodzić prime i te inne ale jak zapodasz grę i pograsz bo widzę że masz nawet spoko karte to może wtedy pójśc z dymem a tak wogóle to mój stary athlonpalomino 1600+ chodził na 1900+ bez podnoszenia napięcia wogóle (sprzedaj go i kupuj athlonka 1700 lub 2000 tak jak ja i będziesz miał git!!!) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...