Future Trunks Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Dostałem przed chwilą komputer z Pentium 75MHz. Sprawdziłem możliwości podkręcania. I da sie ustawic mnoznik od 1.5 do 3 i magistrali od 50-66MHz. Jest jeszcze mozliwość zminy napięcia z 3.3 do 3.52v. Prubowałem wyciągnąć 100MHz i sie nie da. Jak ustawiam 90 MHz to sie włącza powyżej już nie. Zamątowałem wentylator z radiatorem od AMD Athlon XP 2000+ (nie miałem innego). Zna może ktoś jakis sposub żeby to podkrecić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Future Trunks Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 A i jeszcze jedno mam problem podłaczyc dysk Segaty 8.4GHz bios go widzi a win95 nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Mailem ten sam problem kiedys max szedł 90Mhz nic wiecej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Frost Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Co do innych metod podkręcenia P75 to będzie ciężko. Wtedy jeszcze nikt tak nie kombinował z procami. Ja jeszcze niedawno miałem płytke TX'ową fsb do 90MHz od 50 w biosie :)) to tego mnożnik do x8 napięcie od chyba 1.8 do 3.5V. To był jakiś A-trend :) Poszukaj w sieci może ci sie poszczęści. Co do dysku to zainstaluj win 98. Albo zrób FAT 32 i zainstaluj Win 95 OSR2 (obsługuje FAT 32). Podziel dysk na 2 partycje. Z tego co pamiętam Win 95 (bardzo mało używałem i wieki temu to moge pisać głupoty) i Fat 16 nie lubią partycji powyżej 2GB ale moge sie mylić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Future Trunks Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Dzięki za pocieszenie. Komp mojego taty k6-2 300MHz odpala się nawet na 500 MHz ale po chwili okrutnie gorący a to ma ten sam soket i nic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Frost Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Dzięki za pocieszenie. Komp mojego taty k6-2 300MHz odpala się nawet na 500 MHz ale po chwili okrutnie gorący a to ma ten sam soket i nic.A taki P75 chodził mi stabilnie na 120 na jakimś coolerku od MMX albo od K6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 heh u mojej siostry stoji P2 200 MMX pogoniony na 450 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Frost Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 heh u mojej siostry stoji P2 200 MMX pogoniony na 450 :Djasne :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Co do innych metod podkręcenia P75 to będzie ciężko. Wtedy jeszcze nikt tak nie kombinował z procami. Ja jeszcze niedawno miałem płytke TX'ową fsb do 90MHz od 50 w biosie :)) to tego mnożnik do x8 napięcie od chyba 1.8 do 3.5V. To był jakiś A-trend :) Poszukaj w sieci może ci sie poszczęści. Co do dysku to zainstaluj win 98. Albo zrób FAT 32 i zainstaluj Win 95 OSR2 (obsługuje FAT 32). Podziel dysk na 2 partycje. Z tego co pamiętam Win 95 (bardzo mało używałem i wieki temu to moge pisać głupoty) i Fat 16 nie lubią partycji powyżej 2GB ale moge sie mylić. Nie tyle co nie lubią co po prostu nie da sie zrobic partycji fat16 wiekszej niz 2 GB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 kurde nie pamietam na ile chodzil P75 ,jak na 3.3v to mu daj 3.52v i proboj 100MHz w sumie masz za nowa plyte,bo kumpel ma taka do 133MHz (socket5) i mozna ustawic 4v ,na takim napieciu wyszedlbys spokojnie powyzej 100MHz ,moze nawet 120MHz bys osiagnal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Future Trunks Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 prawdzałem na 3.52 nie idzie 100HMz. Ja w przeciwiestwei do tego kolegi mam socket 7. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 jak robilem qmplowi breloczek z tego procka to jest troche dziwne ale ten proc ma jadra podspodem i pewnie sie grzeje bo ceramika go izoluje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 hehe, ja pentium 100 podkręciłem na 133 i chodził bez problemów. ostatnio P166mmx podkręciłem na 233 i nawet się nie grzeje, jest po prostu zimny (cooler jakiś od K6 233). wiem że P60 da się nawet na 150 podkręcić ... ale trzeba mieć dobrą płytę. weź kup P166 mmx za 10zł i nie baw się w podkręcanie P75. a P100 można kupić poniżej 5zł na allegro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Hehe moj kumpel wyciagnal 75 na 120 8O i to do tego na malutkim wiatraczku mniejszym nawet niz obecne na sokecie :D. Moze to wina magistrali z tego co pamietam 75 chodzilo na FSB 50, a on podkercil tylko do 60 FSB wiec mozesz tak sprobowac :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Future Trunks Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Prubowałem da się tylko zmienić FBS z 50 do 60 wyżej komp nie startuje. Jak zmienie możnik na 2 z 1,5 to tez nie startuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Prubowałem da się tylko zmienić FBS z 50 do 60 wyżej komp nie startuje. Jak zmienie możnik na 2 z 1,5 to tez nie startuje.To chyba qmpel trafil cudowna serie :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...