Skocz do zawartości
M@Xio

Abit KT7A i Athlon XP

Rekomendowane odpowiedzi

Siema

Sam mam taka plyte w wersji 1.1, i nawet kiedys zadalem identyczne pytanie tu na forum... hmm, zdania byly podzielnoe. Jednym chidzlo, innym nie. Mysle, ze trzeba zrobic update biosu (7N) no i sprobowac... moze sie pofarci.

pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio testowałem. Mam rev. 1.0 ( :( ale już długo) i wsadziłem 1800+

Działał, ale nie do końca... Przy mnożniku >12 i fsb 133 nie startował, przy 100 trochę, ale niespecjalnie mi się to podobało... Ponoć jak komuś nie startuje to można kilka razy reset strzelić, ale u mnie to nie działało...

Lepiej nie ryzykować mówiąc krótko...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie wersja jest naklejona na gniezdzie ISA. Ja mam versje 1.2 i Athlona XP 1800 chodzi bez problemy Bios najnowszy ze strony ABIT-a funkcje do XP pojawily sie po wlozeniu procesora i moge wlozyc napewno do 1900+ i chyba jeszcze jest ustawienie 2000+ ale nie pamietam musialbym sprawdzi w biosie. Procek chodzi od 2 tygodni bez wylaczania i zadnych zwiech

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie wersja jest naklejona na gniezdzie ISA. Ja mam versje 1.2 i Athlona XP 1800 chodzi bez problemy Bios najnowszy ze strony ABIT-a funkcje do XP pojawily sie po wlozeniu procesora i moge wlozyc napewno do 1900+ i chyba jeszcze jest ustawienie 2000+ ale nie pamietam musialbym sprawdzi w biosie. Procek chodzi od 2 tygodni bez wylaczania i zadnych zwiech

no co ty przeciez do rev 1.2 jest bios najnowszy kt7.7n i tam nie ma słowa o xp'ekach dopiero do rev 1.3 jest inny bios na xp

a ze wsadziłeś bios do rev 1.3 i nawet o tym nie wiesz i jakimś cudem działa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no co ty przeciez do rev 1.2 jest bios najnowszy kt7.7n i tam nie ma słowa o xp'ekach dopiero do rev 1.3 jest inny bios na xp

a ze wsadziłeś bios do rev 1.3 i nawet o tym nie wiesz i jakimś cudem działa

Co ty gadasz BIOS-a wzielem ze strony ABIT-a, wiec o pomylce nie ma mowy, a co do tych wersji plyt to moim zdaniem propaganda zeby ludzie kupili nowe plyty niby czym one sie roznia miedzy soba. A umnie XP chodzi na v1.2 i jakos nie mam problemu plyta ma jakos ponad 1 rok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BIOS do Abita KT7A w wersjach poniżej 1.3 najnowszy bios ma oznaczenie A9. (wcześniejsz bios tj. starszy to był 7N).

Ja mam wersje płyty 1.1 i przez tydzień bez problemów działal mi Athlon XP 1600+ (agoia). Trzeba pamiętać o zresetowaniu CMOSu po założeniu/zmianie procesora !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...