M@Xio Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 cze mam krotkie pytanie do posiadaczy plyt Abit KT7A rev. od 1.0 do 1.2 -czy ktos z was probowal wsadzic do tej plyty Athlona XP i czy dzialal tak jak trzea. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 Musisz sam sprawdzić bywa różnie ja miałem wersję 1.01 i nic z tego nie wyszło moja rada zmień płytkę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alibudda Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 Siema Sam mam taka plyte w wersji 1.1, i nawet kiedys zadalem identyczne pytanie tu na forum... hmm, zdania byly podzielnoe. Jednym chidzlo, innym nie. Mysle, ze trzeba zrobic update biosu (7N) no i sprobowac... moze sie pofarci. pozdrawiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaShi Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 Na rev 1.2 bez problemow chodzily mi 2 XP-eki (1600+ i 1700+). Stabilnosc 100% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 gdzie tą wersję odczytać-BIOS,Instrukcja,Pudełko ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 bedzie przy starcie kompa nad statusem procka i pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Ja ostatnio testowałem. Mam rev. 1.0 ( :( ale już długo) i wsadziłem 1800+ Działał, ale nie do końca... Przy mnożniku >12 i fsb 133 nie startował, przy 100 trochę, ale niespecjalnie mi się to podobało... Ponoć jak komuś nie startuje to można kilka razy reset strzelić, ale u mnie to nie działało... Lepiej nie ryzykować mówiąc krótko... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bany7 Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 U mnie wersja jest naklejona na gniezdzie ISA. Ja mam versje 1.2 i Athlona XP 1800 chodzi bez problemy Bios najnowszy ze strony ABIT-a funkcje do XP pojawily sie po wlozeniu procesora i moge wlozyc napewno do 1900+ i chyba jeszcze jest ustawienie 2000+ ale nie pamietam musialbym sprawdzi w biosie. Procek chodzi od 2 tygodni bez wylaczania i zadnych zwiech Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TanneR Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 A może by tak new BIOS 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasior Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 U mnie wersja jest naklejona na gniezdzie ISA. Ja mam versje 1.2 i Athlona XP 1800 chodzi bez problemy Bios najnowszy ze strony ABIT-a funkcje do XP pojawily sie po wlozeniu procesora i moge wlozyc napewno do 1900+ i chyba jeszcze jest ustawienie 2000+ ale nie pamietam musialbym sprawdzi w biosie. Procek chodzi od 2 tygodni bez wylaczania i zadnych zwiechno co ty przeciez do rev 1.2 jest bios najnowszy kt7.7n i tam nie ma słowa o xp'ekach dopiero do rev 1.3 jest inny bios na xp a ze wsadziłeś bios do rev 1.3 i nawet o tym nie wiesz i jakimś cudem działa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bany7 Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 U mnie wersja jest naklejona na gniezdzie ISA. Ja mam versje 1.2 i Athlona XP 1800 chodzi bez problemy Bios najnowszy ze strony ABIT-a funkcje do XP pojawily sie po wlozeniu procesora i moge wlozyc napewno do 1900+ i chyba jeszcze jest ustawienie 2000+ ale nie pamietam musialbym sprawdzi w biosie. Procek chodzi od 2 tygodni bez wylaczania i zadnych zwiechno co ty przeciez do rev 1.2 jest bios najnowszy kt7.7n i tam nie ma słowa o xp'ekach dopiero do rev 1.3 jest inny bios na xp a ze wsadziłeś bios do rev 1.3 i nawet o tym nie wiesz i jakimś cudem działa Co ty gadasz BIOS-a wzielem ze strony ABIT-a, wiec o pomylce nie ma mowy, a co do tych wersji plyt to moim zdaniem propaganda zeby ludzie kupili nowe plyty niby czym one sie roznia miedzy soba. A umnie XP chodzi na v1.2 i jakos nie mam problemu plyta ma jakos ponad 1 rok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 BIOS do Abita KT7A w wersjach poniżej 1.3 najnowszy bios ma oznaczenie A9. (wcześniejsz bios tj. starszy to był 7N). Ja mam wersje płyty 1.1 i przez tydzień bez problemów działal mi Athlon XP 1600+ (agoia). Trzeba pamiętać o zresetowaniu CMOSu po założeniu/zmianie procesora !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...