sharky600 Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Opublikowano 19 Lutego Szczerze to już mi ręce opadają. Mam takiego cosia jak w opisie, Samsung RC520. W sumie to nie mam ale robię go dla mojej Cioci aby mogła sobie wzglednie bezpiecznie i szybko korzystać. Na pokładzie i3 a z 3GB ramu zrobiłem 8. Sprzętowo powinno to hulać bez problemu do zastosowań internetowo biurowych ale lapek się broni rękami i nogami przed dyskiem ssd i Win 10. System instalował się wcześniej po kilka godzin po czym nie ruszał. Kilka godzin z pendrive?! Wiecznie jakieś błędy. W chyba kilkunastu próbach raz udało mi się postawić system ale było niestabilne i po którymś włączeniu już zamarł i nie ruszył. Czytałem na zagranicznych forach że jest jakiś zgrzyt z kartą sieciową i rozebrałem lapka, wyciągnąłem kartę i tak próbuje zainstalować. Kolejne błędy. Czy to przegrana sprawa bo Samsung i MS wywalone mają w stare sprzety i trzeba zostawić Win7? Taki coś Dodam że w tym lapku dysk jest łączony z płytą za pomocą przewodu. Zaktualizowałem bios do najnowszej dostępnej wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Opublikowano 19 Lutego Co za dysk i cpu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharky600 Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Opublikowano 19 Lutego (edytowane) Poza tym wymieniłem pasty na CPU i GPU i wyczyściłem śmigło. Instalowałem z dostępnym UEFI i bez, legacy. Robił sobie partycje jakie potrzebował, ale zdarzało się przy ponownej próbie że zamierał przy ich kasowaniu i formatowałem dysk przez inferface na PC Ostatnio robiłem Asusa starego na ssd i przyjął dysk plus Win10 bez zająknięcia. Tutaj nie mam wszystkich zdjęć ale były też inne błędy. O tym modelu aż tak wiele w sieci nie ma ale z tego co wyczytałem to masa ludzi miała problem z linią RV Samsunga i pomagało odłączenie karty wlan. Edytowane 19 Lutego przez sharky600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharky600 Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 29 minut temu, karro napisał(a): Co za dysk i cpu? Dysk Goodram CL100 240, CPU i3 2310m. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Opublikowano 19 Lutego Witam o ile nośnik z systemem (pendrajw ) jest sprawny , to czy próbowałeś zmienić gniazdo USB ? , są zarówno lewej strony, jaki prawej strony. do przygotowania pendrajwa polecam program Rufus https://rufus.ie/pl/ https://www.instalki.pl/download/programy/windows/narzedzia/narzedzia-dyskowe/rufus/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharky600 Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Opublikowano 19 Lutego Do przygotowania używałem standardowego narzędzia MS. Raczej sprawny bo z jego użyciem postawiłem system na wspomnianym wyżej Asusie. Ale testowo mogę spróbować z innym, fakt. Gniazda obleciałem wszystkie a są cztery. Instaluję po raz kolejny w trakcie pisania i kolejny kwiatek: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiteq Opublikowano 20 Lutego Zgłoś Opublikowano 20 Lutego Dwa różne błędy I/O to błąd od dysku tamten softwarowy sprawdź dysk czy nie jest uszkodzony np hirensboot ( lub cos nie styka na pinach, brudne paluchy) update biosu ( ustaw AHCI) sprawdź pendrive czy nie jest uszkodzony (lub zamień na inny) przeformatuj raz jeszcze pena i wgraj installera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polejmi Opublikowano 21 Lutego Zgłoś Opublikowano 21 Lutego moze spróbuj na tym ramie co byl domyslnie w lapku, nowy moze byc niekompatybilny i robić wlasnie takie problemy, sprawdz tez tego ssd w jakims innym kompie, te goodramy strasznie trefne były. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...