camillo701 Opublikowano 21 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2024 Witam, Mam problem, od pewnego czasu zawsze pod lekkim obiążeniem internet się rozłącza np. włączam muzykę na YT i do tego jakąś mało wymagającą gierkę to po chwili internet się rozłącza, wyłączę lub zminimalizuję gierkę i znowu sam się włącza i tak ciągle. Problem z siecią bezprzewodową. Napewno nie jest to problem z internetem od strony dostawcy lub routera, ponieważ udostępniam hotspot z telefonu i to samo się dzieje. Rzeczy które zrobiłem: - formatowanie komputera, - wgrałem najnowszą aktualizację Windows 11, - wyłączyłem oszczędzanie energii karty sieciowej, - kupiłem nową kartę sieciową ASUS PCE-AC51, - odinstalowałem antywirusa. Mój komputer: - Intel Core i5-7600k 3.8GHz, - NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti, - RAM HyperX 2x8GB i 2x4GB, - Płyta główna Z270, - Zasilacz XFX Core XT 600W (80+ Bronze). Bardzo bym prosił o pomoc bo już naprawdę nie mam pojęcia czym to może być spowodowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 21 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2024 Jakieś pół roku wstecz grając na Steamie w FP (fishing planet) co jakiś czas wyrzucało mnie z gry zamykając internet. Robiłem cuda na kiju i za nic nie mogłem sobie poradzić. W końcu wyjąłem dysk, na którym była gra i zmieniłem na inny slot nvMe. O dziwo wszystko do dziś dnia działa jak należy. Nie mam zielonego pojęcia dla czego, ale pomogło. Spróbuj u siebie zmienić podłączenie dysku w inne miejsce na płycie głównej. Pokaż jeszcze Menadżera Urządzeń, może brakuje jakiegoś sterownika. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camillo701 Opublikowano 21 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2024 Kurczę dobra właśnie mam gierkę na SSD spróbuję zmienić slot i zobaczymy co wtedy, bo tak mam że na SSD mam programy i gry a na HDD mam obrazy, filmy i pliki. Ciekawe czy pomoże A sterowniki wydają mi się ok Wiesz co tylko sobie przypomniałem że mam dysk SSD na SATA nie na M2, zmieni to coś jeśli SATA przepnę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camillo701 Opublikowano 21 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2024 Przepiąłem dysk SSD SATA na inny slot na płycie głównej i działa!!!!🥰 Wielkie dzięki pomogło jest odrazu różnica i myślę że o to chodziło na chwilę obecną uznaję temat za zamknięty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 21 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2024 (edytowane) Za wcześnie na sukces. To musi potrwać, aż się upewnisz, ale i tak jest różnica, więc coś jest w temacie. Możliwe, że przydziały urządzeń/sterowników są źle rozdzielone i system po prostu wyłącza/blokuje pewne sterowniki/urządzenia. Jest tez pewien sofcik (uruchomić jako admin) do zmian przydziałów, który można uruchomić z poziomu systemu i pobawić się, gdyby coś się zaczęło dziać. http://www.mediafire.com/file/ewpy1p0rr132thk/MSI_util_v3.zip/file https://forums.guru3d.com/threads/windows-line-based-vs-message-signaled-based-interrupts-msi-tool.378044/ Edytowane 21 Lutego 2024 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...