testertestowy Opublikowano 25 Lutego Zgłoś Opublikowano 25 Lutego (edytowane) Cześć! Potrzebuje uniwersalnego komputera do pracy i do gier który posłuży mi na lata. Mam jakiś już set up ogarnięty ale nie jestem zbyt aktualny w temacie komponentów i nie wiem czy ten zestaw to jest max w tym przedziale. Zależy mi głównie na szybkości działania komputera (mocny procesor, dużo ramu i szybki dysk) Płyta: ASRock B660M Pro RS Dysk: Lexar NM710 Pci-e NVMe 1TB Procesor: i5 -14500 RAM: Patriot Viper Blackout 32GB [2x16GB 3600MHz DDR4 CL18 DIMM] Obudowa: ENDORFY Signum 300 ARGB Zasilacz: ENDORFY Vero L5 Bronze 600W Karta graficzna: Gigabyte GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8GB DLSS 3 Jestem otwarty na sugestie, zastanawiam się też czy wybór obudowy jest ok, komputer nie będzie na ekspozycji więc jeżeli będzie jakaś alternatywa tańsza mogę ją rozważyć. Z góry dziękuje za odpowiedzi i poświęcony czas Edytowane 25 Lutego przez testertestowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 25 Lutego Zgłoś Opublikowano 25 Lutego (edytowane) Procesor by się przydał 🤭 Edytowane 25 Lutego przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
testertestowy Opublikowano 25 Lutego Zgłoś Opublikowano 25 Lutego Masz racje,zaktualizowałem opis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
testertestowy Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Opublikowano 28 Lutego UPDATE: Zastanawiałem się nad polepszeniem zestawu, tak żeby służył mi przez dłuższy okres. Obecny mój zestaw to: i7-3770, ram: 16gb i gtx 1050 zasilacz jakiś no name. Jeśli chodzi o zestaw to korzystam na codzień z dwóch monitorów 4k x1 i FHD x1. Potrzebowałbym szybkiego dysku na projekty i jakiś większy na HDD na kopie. Zwiększyłbym budżet tak do 6000zł. Moja propozycja: Intel Core i7-14700 Dysk M2: Kingston KC3000 Dysk HDD WD RED 2tb be quiet! Pure Power 12 M 650W Nie mam jeszcze płyty głównej i pamięci RAM która mogłaby byc optymalna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...