Piotrux Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 Czy ktos spotkal sie z problemem w tych plytach z obsluga pamieci. Krotko opisujac... wkladam np 128 PC133 pierwszy objaw to to ze nie zawsze zlicza pamiec do konca, nie pojawia sie po zliczeniu pamieci OK, raz zliczy a po resecie juz nie. drugi objaw zainstaluje winde 98 wszystko chodzi cacy (mimo nie zliczania pamieci) a tu nagle np po 2 godz stabilnej pracy po np twardym resecie lub wylaczeniu blad rejestru i wraca do starego rejestru. Juz nawet raz mi chdzila caly dzien i na drugi zrobila blad rejestru. Pamieci wkladalem od 64 PC66 do 256 (2x128 bo 1x256 nie obsluguje lub ja takich nie mam co obsluguje) PC133, instalowalem winde na 2 roznych dyskach, wkladalem rozne procki, rozne zasilacze, pakowalem najnowszy bios. aha i mam takie 3 plyty i wszystkie robia tak samo??? Czy ktos ma taka plyte ktora tak sie zachowuje bo juz nie mam pomyslu POMOCY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Bazyl_ Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 Czy dyski podłaczasz do kontrolera bo jeśli tak to może być wina sterownika hpt ściągnij sterownik ze strony abita ale nie ten przy sterach do płyty tylko te od kontrolerów hpt http://www.abit.com.tw/abitweb/webjsp/engl...sp?pTYPE=Driver te z działu others wybierz typ kontrolera i już. Mi to pomogło miałem ten sam problem być może i tobie zadziała Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 Skladalem 2 kompy na tej plycie problem tkwil w tym, ze pamieci byly no name .Tak samo bywa na abicie BE6II na jednych no name chodzi na innych nie. Nie wiem czemu tak jest, ale to fakt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Pamieci wkladalem naprawde rozne.... Dysk mam podlaczony do Raidu stery pakowalem originalne z cd plyty... ale moze to to wiec sciagam najnowsze i proboje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 podlacz dyski nie pod raida tylko pod zwykly kontroler bx-owy dma33 moze hpt jest walniety i swiruje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...