Skocz do zawartości
Piotrux

ABIT BX133 RAID - problem z pamieciami

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos spotkal sie z problemem w tych plytach z obsluga pamieci. Krotko opisujac... wkladam np 128 PC133 pierwszy objaw to to ze nie zawsze zlicza pamiec do konca, nie pojawia sie po zliczeniu pamieci OK, raz zliczy a po resecie juz nie. drugi objaw zainstaluje winde 98 wszystko chodzi cacy (mimo nie zliczania pamieci) a tu nagle np po 2 godz stabilnej pracy po np twardym resecie lub wylaczeniu blad rejestru i wraca do starego rejestru. Juz nawet raz mi chdzila caly dzien i na drugi zrobila blad rejestru. Pamieci wkladalem od 64 PC66 do 256 (2x128 bo 1x256 nie obsluguje lub ja takich nie mam co obsluguje) PC133, instalowalem winde na 2 roznych dyskach, wkladalem rozne procki, rozne zasilacze, pakowalem najnowszy bios. aha i mam takie 3 plyty i wszystkie robia tak samo??? Czy ktos ma taka plyte ktora tak sie zachowuje bo juz nie mam pomyslu POMOCY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy dyski podłaczasz do kontrolera bo jeśli tak to może być wina sterownika hpt ściągnij sterownik ze strony abita ale nie ten przy sterach do płyty tylko te od kontrolerów hpt

http://www.abit.com.tw/abitweb/webjsp/engl...sp?pTYPE=Driver

te z działu others wybierz typ kontrolera i już.

Mi to pomogło miałem ten sam problem być może i tobie zadziała

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...