piotrula Opublikowano 2 Marca Zgłoś Opublikowano 2 Marca Potrzebuje pomocy w dobraniu laptopa, poszukuje czegoś z minimum 32gb ramu i sprawnym procesorem z jak największą ilością rdzeni. Karta graficzna nie ma znaczenia. W większości będzie slużył do programowania i wykonywania obliczeń. Programy, których używam wymagają Windowsa lub Linuksa. Wstępnie myślałem nad ASUS ExpertBook z i5-1335U 32GB ram. Myślicie, że to dobra opcja? Największy problem mam z doborem procesora, ponieważ często sie przenoszę z laptopem, więc nie może być ciągle podłaczony. Mam dylemat czy wybrać intela z serii H czy U. Bardzo proszę was o radę i propozycje takich laptopów. Budżet do 5000zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 4 Marca Zgłoś Opublikowano 4 Marca W dniu 2.03.2024 o 18:23, piotrula napisał: Mam dylemat czy wybrać intela z serii H czy U H zje więcej prądu, U jest ultramobilny, więc dłużej trzyma na baterii. Ponadto konfiguracja rdzeni się różni, w U masz więcej rdzeni E (energooszczędnych) i mniej P (performance). W dniu 2.03.2024 o 18:23, piotrula napisał: ponieważ często sie przenoszę z laptopem, więc nie może być ciągle podłaczony. To musisz znaleźć balans między wydajnością a czasem na baterii. W dniu 2.03.2024 o 18:23, piotrula napisał: Wstępnie myślałem nad ASUS ExpertBook z i5-1335U 32GB ram. Myślicie, że to dobra opcja? Nie miałem osobiście ale patrząc na recenzje to zwykły, plastikowy laptop. Zaraz będzie ból [gluteus maximus] ale pomyśl może nad Hyperbook NP5, cena/wydajność bardzo ok i można skonfigurować cenę w punkt, ale z i7, zamiast i5. Nie oszukujmy się, żaden z tych laptopów nie przeżyje za długo na baterii, więc raczej bym szedł w procesor H. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 4 Marca Zgłoś Opublikowano 4 Marca Może szukaj na amd 7840hs laptopa. 5nm dużo sprawniejsze energetycznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...