Daniel9456 Opublikowano 3 Marca Zgłoś Opublikowano 3 Marca (edytowane) Cześć, Mam dysk Adata Gammix Blade S70 1tb i raz już x-kom wymienił mi dysk ze względu na to że dysk sam wszedł w tryb read-only. Teraz miałem taką sytuację że podczas gry dysk sam z siebie się odłączył? Grałem sobie w W3 i nagle freez, myślałem że to samo co poprzednio ale dysku w ogóle nie było na liście czy to w menadżerze dysków czy diskparcie. Co ciekawe to po odczekaniu dłuższej chwili dysk jest normalnie dostępny i nie ma z nim żadnego problemu. Teraz pytanie czy to wina moja czy jednak samego dysku. Dysk pracuje w laptopie Lenovo Legion 5 R5 i 3060 i nie jest założony odpromiennik z zestawu Edytowane 3 Marca przez Daniel9456 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 3 Marca Zgłoś Opublikowano 3 Marca Temperatury dysku sprawdzasz cały czas? Może się przegrzewa? Firmware najnowsze dostępne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 3 Marca Zgłoś Opublikowano 3 Marca w laptopie nie problem zagrzać do 80 stopni,choć dziwi 22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 3 Marca Zgłoś Opublikowano 3 Marca Może podczas obciążenia CPU i GPU podgrzewają całe wnętrze i dysk się wyłącza. Trzeba uruchomić jakiś monitoring np. Hwmonitor i włączyć grę, niech lapek się rozgrzeje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel9456 Opublikowano 3 Marca Zgłoś Opublikowano 3 Marca 3 godziny temu, karro napisał(a): w laptopie nie problem zagrzać do 80 stopni,choć dziwi 22 Te 21 to jest z porannego włączenia gdzie nic konkretnego nie robiłem 3 godziny temu, leven napisał(a): Może podczas obciążenia CPU i GPU podgrzewają całe wnętrze i dysk się wyłącza. Trzeba uruchomić jakiś monitoring np. Hwmonitor i włączyć grę, niech lapek się rozgrzeje. Też o tym pomyślałem. Sprawdzę 3 godziny temu, rafa napisał(a): Temperatury dysku sprawdzasz cały czas? Może się przegrzewa? Firmware najnowsze dostępne? Dopiero zacznę mierzyć, firmware według adata tool kita aktualne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 3 Marca Zgłoś Opublikowano 3 Marca polecam alan wake2 ,najlepiej grzeje dysk.Wystarczy z z 20 minut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Marca Zgłoś Opublikowano 4 Marca 16 godzin temu, Daniel9456 napisał: Dopiero zacznę mierzyć Masz jakies miejsce na radiator? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...