Davinci Opublikowano 11 Marca Zgłoś Opublikowano 11 Marca Pany jaką wydajność ma rx6600 zwykly bez XT w porownaniu z RX580 4gb od XFX ? czy warto isc w tą karte ? interesuje mnie tylko 1080p bo taki mam monitor nowa iyame GB2470HSU , CPU to Ryzen 5700X ,Obudowa full tower Cooler Master HAF932 ile fps wiecej w grach i ogólnie czy warto sie pchac w ten model i jakiego producenta ? Sapphire ? asus ? XFX ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helpior Opublikowano 13 Marca Zgłoś Opublikowano 13 Marca 6600 to super grafa jeśli mówimy o tanim graniu. Chcesz kupić nową czy używkę? Przeskok będzie duży, ale jeśli tyłek Ci się nie pali - HOLD pod koniec 2024 wychodzą nowe radeon podobno 'extra tanie' w cenie 6600 będziesz miał karte z wydajnością (na dziś dzień) 6700xt/7600xt Szukaj 6600XT, albo 7600 - co taniej 😄 https://allegro.pl/oferta/karta-sapphire-amd-radeon-rx-7600-gaming-oc-8gb-13757059671?utm_feed=3dca5096-1f0f-4ca6-9f37-f55ca2fec4f7&utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=feed&ceneo_cid=aa74c8df-f2e7-b638-e278-a8a9510b3ea8 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano 13 Marca Zgłoś Opublikowano 13 Marca (edytowane) Nawet na RX6600 warto ... Edytowane 17 Marca przez Gerg7 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davinci Opublikowano 14 Marca Zgłoś Opublikowano 14 Marca (edytowane) W dniu 13.03.2024 o 16:01, Helpior napisał(a): 6600 to super grafa jeśli mówimy o tanim graniu. Chcesz kupić nową czy używkę? Przeskok będzie duży, ale jeśli tyłek Ci się nie pali - HOLD pod koniec 2024 wychodzą nowe radeon podobno 'extra tanie' w cenie 6600 będziesz miał karte z wydajnością (na dziś dzień) 6700xt/7600xt Szukaj 6600XT, albo 7600 - co taniej 😄 https://allegro.pl/oferta/karta-sapphire-amd-radeon-rx-7600-gaming-oc-8gb-13757059671?utm_feed=3dca5096-1f0f-4ca6-9f37-f55ca2fec4f7&utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=feed&ceneo_cid=aa74c8df-f2e7-b638-e278-a8a9510b3ea8 WItam cie dziekuje za odpowiedz , wiec tak nową to z nizszej półki bo budzet mam okolo 1 tys wiec jakis najtanszy powiedzmy 6600 z media expert powiedzmy szafira czy xfx z najnizej ich polki np swft czy pulse , mam wtedy gwarancje 2-3 lata i spokoj i srednią karte ale kusi mnie tez np takie cos 6600 XT od powiedzmy XFX marka ale z najwyzszej polki TOP https://www.olx.pl/d/oferta/xfx-radeon-rx-6600-xt-speedster-merc-308-8gb-gddr6-CID99-IDYm2Np.html i mam dylemat 🙂 kusi uzywka z wyzszej polki ale i strach czy nie dostane bubla wygrzanego zajechanego albo padnie na trzeci dzien po zakupie i żona mnie ........ U..si Edytowane 14 Marca przez Davinci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 14 Marca Zgłoś Opublikowano 14 Marca W dniu 13.03.2024 o 16:01, Helpior napisał: HOLD pod koniec 2024 wychodzą nowe radeon podobno 'extra tanie' "Podobno". Czekać można w nieskończoność, jest marzec, ma czekać 8 miesięcy na coś o czym nic nie wiemy gdzie mógłby już na spokojnie sobie używać karty. Ehhh 41 minut temu, Davinci napisał: i mam dylemat 🙂 kusi uzywka z wyzszej polki ale i strach czy nie dostane bubla wygrzanego zajechanego albo padnie na trzeci dzien po zakupie i żona mnie ........ U..si Szczerze? W tej cenie weź już nową kartę, nawet jakbyś miał na raty sobie to rozłożyć to masz przynajmniej pewność 😉 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano 14 Marca Zgłoś Opublikowano 14 Marca (edytowane) Dobrze kolega radzi , może weź na raty , np. allegro itp ... lub w jakimś ERTv ME ... P.S. Moją kartą przejściową przed obecną był XFX SWST210 6600 i karta bardzo fajna w/g mnie . Po OC w timespy robiła jakos 8500... opyliłem ją na alledrogo za 750 zł 2 miesięczną 😛 Edytowane 14 Marca przez Gerg7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davinci Opublikowano 14 Marca Zgłoś Opublikowano 14 Marca (edytowane) Dzieki Pany macie racje co nowe to nowe kurde boje sie troche wydac tysiaka na “ malo uzywane “ z olx albo dosc czesto widze w opisach wypasionych radkow , uzywana kilka miesiecy i tylko w pracach biurowych 😝 kuuurde kto kupuje wypasiona gamingowa karte zeby uzywac jej do drukowania faktur co powiecie na to np https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-powercolor-radeon-6600-fighter-8gb?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwwMqvBhCtARIsAIXsZpaNnL57PqEcYWPt5DB4czzYcYJ3tY4a6M8papziNHqYRy95RbekiNsaAmCCEALw_wcB lub https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-xfx-radeon-rx-6600-speedster-swft-210-core-8gb?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwwMqvBhCtARIsAIXsZpb0K9C0E99rLwHWUTCtN-MhENTE_eomy3c0X4j0ivWN8MBD8l7OzkEaAg1KEALw_wcB czy szafir https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-sapphire-pulse-radeon-rx-6600-8gb?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwwMqvBhCtARIsAIXsZpZL5irR67OjNa24dgLk9DRqJ8IyZespSJu03g0Lxbrnhc2nTgHMav4aAksaEALw_wcB Edytowane 14 Marca przez Davinci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano 17 Marca Zgłoś Opublikowano 17 Marca (edytowane) miałem w/w XFX i był bardzo w porządku ! Nie ma sensu dopłacać 100 ... Karta naprawdę dobrze wykonana i z nie wysokimi temperaturami 🙂 Edytowane 17 Marca przez Gerg7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davinci Opublikowano 17 Marca Zgłoś Opublikowano 17 Marca (edytowane) 1 godzinę temu, Gerg7 napisał(a): miałem w/w XFX i był bardzo w porządku ! Nie ma sensu dopłacać 100 ... Karta naprawdę dobrze wykonana i z nie wysokimi temperaturami 🙂 Dzieki za pomoc i odpowiedzi udzialenie w temacie , juz postanowilem kupuje szafira 7600 bez xt nowa!!!! W media exp , za 1200 pln wazystko inne na olx czy allegro to porazka ludzie uzywki 6600-6600xt wyceniaja na 80-90 proc cen nowych to jakas paranoja a potem jak padnie to sie bujasz , sporo czasu anallizowwlem sens przejscia z rx580 na 6600 bez xt i to bez sensu lepiej jednak mocniejsze gpu tak jak zasugerował w 1szej odpowiedzi forumowicz HELPIOR Edytowane 17 Marca przez Davinci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davinci Opublikowano 25 Marca Zgłoś Opublikowano 25 Marca Pany ostatecznie zakupiony Sapphire pulse z Media Expert ale 6700XT jutro-pojutrze ma byc w sklepie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano 25 Marca Zgłoś Opublikowano 25 Marca 1 godzinę temu, Davinci napisał(a): Pany ostatecznie zakupiony Sapphire pulse z Media Expert ale 6700XT jutro-pojutrze ma byc w sklepie Będzie więc konkretny kop wydajnościowy 😉 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davinci Opublikowano 25 Marca Zgłoś Opublikowano 25 Marca Godzinę temu, Gerg7 napisał(a): Będzie więc konkretny kop wydajnościowy 😉 jednak niema co sie bawic w pol srodki mysle ze cena 1599 w ME jaka mi zaoferowali to dobra cena patrzac na to jak jeszcze z rok temu te karty kosztowały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...