Koriolan Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2024 Dzień zły wieczór, Po chwilowym podłączeniu do sieci elektrycznej urządzenia sporej mocy- strug elektryczny - mój podpięty do tego samego obwodu PCet nie startuje. Mimo że jest podpięty przez niezłą listwę antyprzepieciową. Inne urządzenia podpięte do tej listwy pracują. Objawy: Po wciśnięciu power, nie słychać żadnych dźwięków BIOS. Wentylator procesora się kręci. Na płycie głównej pali się dioda przejściówki PCI do dysku 2280. Karta graficzna Radeon 6700 XT produkcji XTX nie ma obrazu na monitorach podłączonych przez DP Na złączu zasilającym 8 pin karty graficznej są dwie diody. Nie palą się po uruchomieniu komputera,ale po wyjęciu kabla zasilającego kartę z zasilacza ( linia PCI 2) jest klik, diody się palą, obrazu nie ma. Przełączenie na wolne gniazdo zasilające PCI2 nie pomaga. Zasilacz to BeQuiet Pure Power 600W Zasilacz? Karta? Płyta czy kombo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2024 jaki cpu i mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2024 Masz cpu z wbudowaną grafą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koriolan Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2024 Dalej Wymieniłem kartę na GTX 1080. Z tego samego zasilacza wygląda na to że karta dostaje napięcie, obrazu nadal nie ma. Monitory sprawne. Płyta ASUS PRIME X370 PRO, procek Ryzen 3700X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2024 Wyjmij ram i sprawdź 1 kość w każdym slocie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koriolan Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2024 17 minut temu, karro napisał(a): Wyjmij ram i sprawdź 1 kość w każdym slocie Dzięki, to konkretna sugestia. Raczej w środę niż dzisiaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2024 U mnie też poszło przepięcie. Vero nie zabezpieczył i spaliło 1 kanał duall chanell ram tj 2 i 4 slot na i7 8700 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koriolan Opublikowano 12 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2024 Mam fatalny dostęp do dwóch z czterech kości,są praktycznie pod radiatorem procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koriolan Opublikowano 12 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2024 7 godzin temu, karro napisał(a): U mnie też poszło przepięcie. Vero nie zabezpieczył i spaliło 1 kanał duall chanell ram tj 2 i 4 slot na i7 8700 Kolego, przyjmij wirtualne piwo 🍺 Wyjąłem 3 z 4 kości, ruszyło. Wsadziłem kolejną,ruszyło. Po południu sprawdzę jeszcze kartę graficzną ( ale na GTX 1080 działa) Dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 12 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2024 Mimo wszystko sprawdź wszystkie kości i sloty. Nie działaja które ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koriolan Opublikowano 12 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2024 Nie działa jedna kośc pamięci z 4. teraz pisze z "reanimowanego" komputera, mam 24 GB RAM zamiast 32 GB i tyle. dziękuję za pomoc 🙂 🍷teraz mecz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...