serduszek Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Chcialem sie spytac czy pod plyte Epoxa 8rda bedzie pasowal zasilacz od intela nic wiecej nie wiem na ten temat Moze sie domyslicie o co mi chodzi i doradzicie Pozdrowionka for All :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 taki "P4" ?? BEDZIE a poza to :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Chcialem sie spytac czy pod plyte Epoxa 8rda bedzie pasowal zasilacz od intela nic wiecej nie wiem na ten temat Moze sie domyslicie o co mi chodzi i doradzicie Pozdrowionka for All :D Nie ma czegoś takiego jak zasilacz pod intela. Rzecz rozbija się o dodatkowe końcówki do zasilania płyty; intel pierwszy to wprowadził, obecnie mają to też płyty pod AMD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Nie ma czegoś takiego jak zasilacz pod intela. Rzecz rozbija się o dodatkowe końcówki do zasilania płyty; intel pierwszy to wprowadził, obecnie mają to też płyty pod AMD.Chodzi tu nie tylko o dodatkowe końcówki zasilania, lecz również o zwiększoną obciążalność gałęzi 12V. Napięcie to jest bowiem wykorzystywane do uzyskania napięcia vcore. Przykładowe porównanie: - "zwykły" zasilacz 300W: 12V/10A - zasilacz dedykowany do P4, również 300W: 12V/13A Te 3A więcej oznacza 36W dodatkowej mocy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 A większość zasilaczy nie ma aby wspólnie liczonego amperażu dla 5V i 12V? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 A większość zasilaczy nie ma aby wspólnie liczonego amperażu dla 5V i 12V?Jeśli sumaryczna moc jest taka sama, to większa obciążalność 12V oczywiście jest kosztem mniejszej innych napięć (5V i 3,3V), chociaż nie ma to aż tak dużego znaczenia. Wcześniej kiedy w płytach głównych do uzyskiwania Vcore używane było napięcie +5V to wtedy bardziej istotna była dopuszczalna obciążalność tego napięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...