Skocz do zawartości
Kwiecień

Kolumny do kompa (nie głośniczki) - Jakie????

Rekomendowane odpowiedzi

Ja to mam zajebistego pecha (patrz sig). Obecnie zastanawiam się nad tymi kolumnami (zresztą już licytuje): http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15141472 . Pokój mam mały 9m2 ale koluny od czasu do czasu będe wynosił do większego pokoju 35m2 żeby się powściekać :twisted: Jeśli macie jakieś propozycje do 500zł to piszcie. Końcówke mocy mam Blaupunkt MA-240 4Ohm minimum(nie wiem jaką ma moc ale na wyświetlaczu widnieje 120WATTS).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj w ogloszeniach sprzedazy na stronach audiofilskich glosnikow Tannoy M2 (ewentualnie M1). Sa to glosniki podstawkowe. Jesli dostarczysz im dobrego pradu to zrobia masakre w 9m2, a nawet w 35m2 beda sobie niezle radzily.

Sam posiadam M1 (9m2) i jestem z nich zadowolony. Te glosniczki nawet odczuly roznice jak podlaczylem do nich wzmacniacz Densen B-100 (pozyczony od znajomego, na codzien uzywam wzmacniacza NAD C300).

Mysle ze za 500zl spokojnie mozna dostac uzywane M2 i bedzie to naprawde dobry zakup. Mimo uplywu czasu niewiele konstrukcji moze sie z nimi rownac w przedziale cenowym do 1000zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...