Zizu_ Opublikowano 19 Marca Zgłoś Opublikowano 19 Marca (edytowane) Cześć mam problem z przepięciem modemu w tryb bridge model(Technicolor Cga2121 od Vectry) umowę mam przez playa, zakupiłem własny router model(Asus RT-AX82U) aby uzyskać publiczny adres ip oraz mieć możliwość przekierowania portów pod grę i otworzyć tym samym sobie typ nat na "otwarty" na ps5, wyłączyłem sieć wifi całkowicie na modemie od vectry lecz adres ip mam cały czas taki sam jak łącze się przez mój własny router chcę w skrócie mówiąc otworzyć sobie typ nat w grze na ps5 ale nie mogę, jest mi ktoś w stanie pomóc jak to rozwiązać? Będę bardzo wdzięczny 🙂 Edytowane 19 Marca przez Zizu_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1udak Opublikowano 19 Marca Zgłoś Opublikowano 19 Marca (edytowane) Zakup własnego routera nie gwarantuje ci publiczne ip, u większości dostawców jeśli jest taka usługa kosztuje ona zazwyczaj dodatkowe np 10zł. Tak samo modem od dostawcy musisz ustawić w brige i to też niekiedy wymaga telefonu do dostawcy Internetu, on sam się nie przełączy jak podepniesz inny router i wyłączysz w ich urządzeniu wifi. Vectra chyba nie daje dostępu do swoich urządzeń więc musisz dzwonić na infolinię. Edytowane 19 Marca przez S1udak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zizu_ Opublikowano 19 Marca Zgłoś Opublikowano 19 Marca (edytowane) 1 godzinę temu, S1udak napisał(a): Przestawiłem modem od vectry w tryb bridge w ustawieniach Edytowane 19 Marca przez Zizu_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chloru Opublikowano 19 Marca Zgłoś Opublikowano 19 Marca (edytowane) 16 godzin temu, Zizu_ napisał: umowę mam przez playa Nie wiem czy to ma znaczenie ale Play jako taki nie daje publicznych IP w ofertach dla osób prywatnych. Edytowane 19 Marca przez Chloru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1udak Opublikowano 20 Marca Zgłoś Opublikowano 20 Marca Tak samo Orange. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ImAho Opublikowano 13 Października Zgłoś Opublikowano 13 Października wytłumacz mi po co Tobie brige ? A nie zwykłe przekierowanie portów na modemie i routerze ? Oczywiscie na routerze ustawiasz sobie statyczny adres IP w ustawieniach DHCP dla ps5 no i na ps5 też żeby port zadziałał 🥹 (oczywiście IP) daj znać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Października Zgłoś Opublikowano 13 Października Bez usługi publicznego IP u operatora dalej będzie za NAT.Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ImAho Opublikowano 14 Października Zgłoś Opublikowano 14 Października Nie no ja wszystko rozumiem ale po co Tobie publiczne IP do grania na Ps5 wszyscy moi kumple grają A natem i jedynie co robią to port forwarding i tyle. Nie spotkałem się jeszcze z grą na xboxa czy to ps5 potrzebuje publicznego IPWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...