pistolero Opublikowano 22 Marca Zgłoś Opublikowano 22 Marca Celuję w używkę/outlet z dobrą gwarancją w cenie j.w. Pewnie tak na 2 lata. Teraz mam 6600xt nitro. Zmieniam monitor więc vga też muszę. Gram głównie w PoE, Diablo, Last Epoch, jak się trafi dobra przygodówka , raz w roku odświeżam CoD / Battlefield. Imho - 3080ti spoko ale nie warto się chyba pchać w prądożernego dziada, 4070 o wiele więcej ficzerów, mniej prądu ale mocno overpriced, może coś z radka ? Cpu ryzen 3900x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano 22 Marca Zgłoś Opublikowano 22 Marca https://www.olx.pl/d/oferta/msi-geforce-rtx-4070-super-ventus-2x-oc-12gb-gddr6x-okazja-CID99-IDZlmfK.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
otreblla Opublikowano 22 Marca Zgłoś Opublikowano 22 Marca Poluj na RX 7900 GRE 🙂 do1440p overkill, szczególnie że wskazujesz tytuły bez RT. Widywałem na olx resellerów z promocji z media expertu sprzedających po 2,2k za nowe 7900 GRE, sam takową zakupiłem i jestem ukontentowany. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pistolero Opublikowano 22 Marca Zgłoś Opublikowano 22 Marca (edytowane) 27 minut temu, Gerg7 napisał: https://www.olx.pl/d/oferta/msi-geforce-rtx-4070-super-ventus-2x-oc-12gb-gddr6x-okazja-CID99-IDZlmfK.html Ventus nie chcę. Strix/ tuf/ gaming x/ aorus/ nitro/ gaming oc pro coś takiego. Zapomniałem dospisać. że RT niepotrzebny - dzięki otreblla. Edytowane 22 Marca przez pistolero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Funky_Panda Opublikowano 22 Marca Zgłoś Opublikowano 22 Marca Jeśli RT niepotrzebny to popieram @otreblla 7900GRE będzie aż za mocny. RTX 4070 sam napisałeś, że zbyt drogi no i 4GB vram mniej, rozważyłbym tylko jeśli pobór prądu jest dla Ciebie bardzo ważny. Sam się denerwuję na to ile prądu zżerają mocniejsze GPU osobiście czekam na następną generację i będę szukać 4070s lub 4070TiS w promocjach po uv można zejść do poniżej 200W ze zwykłym super i niewiele ponad w wersji TiS. Też gram w 1440p. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pistolero Opublikowano 14 Czerwca Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca Odświeżę temat, w końcu mam trochę czasu i chcę ogarnąć ten temat. Trzymać się jakiegoś konkretnego modelu / firmy? Zawsze brałem coś asusa / coś na windforce / xfx. Zawsze 3 wentyle, lubię jak jest w miarę cicho . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabit Opublikowano 14 Czerwca Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca (edytowane) W dniu 22.03.2024 o 09:05, pistolero napisał(a): Cpu ryzen 3900x. Słabszy CPU to Radzę Radka 7900GRE lub 7800XT Nvidia ma za duży narzut CPU więc będzie szybciej niż z RTX 4070 Edytowane 14 Czerwca przez Rabit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pistolero Opublikowano 14 Czerwca Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca (edytowane) 7 godzin temu, Rabit napisał: Słabszy CPU to Radzę Radka 7900GRE lub 7800XT Nvidia ma za duży narzut CPU więc będzie szybciej niż z RTX 4070 Właściwie to nie są mi już potrzebne rdzenie (zmienił się plan) i komp ma być tylko do grania. Jak kupię vga to zmienię procek na jakiś ryzen 3d. Przy 4070ti ( i tak poza widełkami) będzie bottleneck ale 4070 super chyba ogarnie. Tylko ten vram lichy. Zapomniałem o psu, co kupić tak abym nie musiał wymieniać przy zmianie cpu na 3d ? Może Corsair RM750e 3.0 ? Może jakiś chieftec ? Tak +/- 400pln. Edytowane 15 Czerwca przez pistolero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano 15 Czerwca Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca (edytowane) Bez ATX 3.0 możesz rozważyć zakup: https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/zasilacze/zasilacz-deepcool-pm850d-850w-80-plus-gold?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw97SzBhDaARIsAFHXUWDLg0jIkkRy8HlKDrDQr7ZDHYaRZEc1uKeqGLNac5tIo2uoT3BLMGAaAj4UEALw_wcB Z ATX 3.0 w/w Corsair będzie dobrym wyborem . Edytowane 15 Czerwca przez Gerg7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 15 Czerwca Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca RM750E to już nie jest nawet platforma CWT tylko HEC. W RM już odstawili maniane i dali kondensatory Elite i CapXon. Z ATX 3.0 masz https://www.ceneo.pl/160764170 Bez https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/zasilacze/zasilacz-xpg-core-reactor-850w-80-plus-gold Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pistolero Opublikowano 16 Czerwca Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca W dniu 15.06.2024 o 12:50, Dikson napisał: RM750E to już nie jest nawet platforma CWT tylko HEC. Hmm, myślałem że to podobna półka - oba oem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pistolero Opublikowano 11 Października Zgłoś Opublikowano 11 Października Temat wraca, miałem trochę innych zajęć. Co myślicie o asrock 7900 gre steel legend ? Słyszałem, że trochę głośna - zrobię uv. Jak wygląda sprawa z hotspotem? Radeony 7... mają z tym problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 11 Października Zgłoś Opublikowano 11 Października 11 minut temu, pistolero napisał(a): Radeony 7... mają z tym problemy. Mają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pistolero Opublikowano 11 Października Zgłoś Opublikowano 11 Października No to słabo. Na rt mi nie zależy więc 4070s odpada. Ale Jeśli cena 7900gre np asus tuf podchodzi pod 3k to coś jest nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 11 Października Zgłoś Opublikowano 11 Października A powinno bo rt z dlss i fg robi dobre trio w UE 5,x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pistolero Opublikowano 11 Października Zgłoś Opublikowano 11 Października 5 minut temu, karro napisał: A powinno bo rt z dlss i fg robi dobre trio w UE 5,x Hmm, silnik wiadomo - konkret. A może ten rtx 4070s ? Cena ok tylko coś czytałem o windforce, że głośny w tej wersji. Trochę dziwne bo miałem kilka wf ( czerwonych i zielonych) i były ciche bez uv i ruszania krzywych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 11 Października Zgłoś Opublikowano 11 Października 31 minut temu, pistolero napisał: Hmm, silnik wiadomo - konkret. A może ten rtx 4070s ? Cena ok tylko coś czytałem o windforce, że głośny w tej wersji. Trochę dziwne bo miałem kilka wf ( czerwonych i zielonych) i były ciche bez uv i ruszania krzywych. Troche drogo, lepiej gdzeis w sklepie jeżeli jeszcze jest promocja na gre StarWars Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pistolero Opublikowano 11 Października Zgłoś Opublikowano 11 Października (edytowane) Godzinę temu, maxmaster027 napisał: Troche drogo, lepiej gdzeis w sklepie jeżeli jeszcze jest promocja na gre StarWars Myślisz, że drogo za niebieskiego eagle oc? Na SW Outlaws nie zależy mi, crap. Wolę, żeby karta miała porty w rev 2.0 z source based tone mapping bo za niedługo będę rozglądał się za monitorem pod 1440p. Edytowane 11 Października przez pistolero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 11 Października Zgłoś Opublikowano 11 Października 48 minut temu, pistolero napisał: Myślisz, że drogo za niebieskiego eagle oc? Na SW Outlaws nie zależy mi, crap. Wolę, żeby karta miała porty w rev 2.0 z source based tone mapping bo za niedługo będę rozglądał się za monitorem pod 1440p. zależy Ci czy nie, jak gra jest warta 250zl, to za 200zl sprzedaż wiec xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pistolero Opublikowano 11 Października Zgłoś Opublikowano 11 Października (edytowane) 36 minut temu, maxmaster027 napisał: zależy Ci czy nie, jak gra jest warta 250zl, to za 200zl sprzedaż wiec xD No racja. Jak mi jutro w Komputroniku potwierdzą, że to wersja z SWO i rev 2.0 to biorę. Bo faktycznie goły to trochę overpriced. Btw a jak w końcu z wtyczką 12+4, topi się czy nie? Mieli coś tam poprawiać. Edytowane 11 Października przez pistolero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 11 Października Zgłoś Opublikowano 11 Października Godzinę temu, pistolero napisał(a): Btw a jak w końcu z wtyczką 12+4, topi się czy nie? Mieli coś tam poprawiać. bzdury z forum it zupelnie zimne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pistolero Opublikowano 11 Października Zgłoś Opublikowano 11 Października 1 minutę temu, karro napisał: bzdury z forum it zupelnie zimne. Ok. Podrzućcie jeszcze jakieś pros/cons 7900 gru / 4070s, muszę wykonać szybki ruch. Córka mi nad głową stoi bo komp przez brak vga mam rip i nie mogę z nią grać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 11 Października Zgłoś Opublikowano 11 Października zajrzyj na peppera promocje np dość cichy pny jest z amazona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 11 Października Zgłoś Opublikowano 11 Października 2 godziny temu, pistolero napisał: No racja. Jak mi jutro w Komputroniku potwierdzą, że to wersja z SWO i rev 2.0 to biorę. Bo faktycznie goły to trochę overpriced. Btw a jak w końcu z wtyczką 12+4, topi się czy nie? Mieli coś tam poprawiać. Kazda wersja tam jest ze Starwars bo karty 4070 super i wyzsze modele uczestnicza w tej akcji, a najlepsze jest ze mieli niedawno calkiem fajna wersje 4070S za 2.4k zl i do tego gierka wychodzilo cos okolo 2150 za 4070Super 😄 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 11 Października Zgłoś Opublikowano 11 Października (edytowane) Godzinę temu, pistolero napisał: Ok. Podrzućcie jeszcze jakieś pros/cons 7900 gru / 4070s, muszę wykonać szybki ruch. Córka mi nad głową stoi bo komp przez brak vga mam rip i nie mogę z nią grać. Jeżeli chcesz coś najbardziej opłacalnego to https://allegro.pl/oferta/karta-graficzna-msi-rtx-4070-ti-gaming-x-trio-12-gb-16232953717 4070Ti za 2799zł jedna z najlepszych wersji, Po oc spokojnie przegoni 4070Ti Super default w sytuacjach kiedy nie wykraczasz poza 12GB vram. Po oc masz jakies 3-4% przewagi nad 4070TiS. Oczywiscie 4070TiS też mozna podkrecic ^^ ale najtansza obecnie to 3650, akurat na xkom tylko że taka sobie wersja, która raczej nie pozwoli na mocne oc Edytowane 11 Października przez maxmaster027 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pistolero Opublikowano 11 Października Zgłoś Opublikowano 11 Października 5 minut temu, maxmaster027 napisał: Jeżeli chcesz coś najbardziej opłacalnego to https://allegro.pl/oferta/karta-graficzna-msi-rtx-4070-ti-gaming-x-trio-12-gb-16232953717 4070Ti za 2799zł jedna z najlepszych wersji, Niby tak ale luknij u nich na komenty i czas gwarancji - 12 m-cy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 11 Października Zgłoś Opublikowano 11 Października Godzinę temu, pistolero napisał: Niby tak ale luknij u nich na komenty i czas gwarancji - 12 m-cy. No fakt. Kiepskie to wyglda. To została juz tylko 1 opcja w miare dobrej cenie ale używka https://allegrolokalnie.pl/oferta/asus-geforce-rtx-4070-ti-tuf-gaming-oc-12-gb-t6r?navCategoryId=260019 , ewentualnie wstrzymaj sie z zakupem do blackfriday, i patrz 4070S w okolicach 2300zl inaczej to nie bedzie promo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pistolero Opublikowano 11 Października Zgłoś Opublikowano 11 Października (edytowane) 13 minut temu, maxmaster027 napisał: No fakt. Kiepskie to wyglda. To została juz tylko 1 opcja w miare dobrej cenie ale używka https://allegrolokalnie.pl/oferta/asus-geforce-rtx-4070-ti-tuf-gaming-oc-12-gb-t6r?navCategoryId=260019 , Na f-rę. 13 minut temu, maxmaster027 napisał: Ewentualnie wstrzymaj sie z zakupem do blackfriday, i patrz 4070S w okolicach 2300zl inaczej to nie bedzie promo Mamy ten sam tok myślenia. Rozsądek tak podpowiada ale będę musiał gdzieś skołować coś do grania bo spokoju nie będę miał w chacie. W co Ty poszedłbyś - 7900 gre czy 4070s ? Aha - 2.3 za powercolor czy asus tuf ? Edytowane 11 Października przez pistolero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 11 Października Zgłoś Opublikowano 11 Października (edytowane) 18 minut temu, pistolero napisał: Na f-rę. Mamy ten sam tok myślenia. Rozsądek tak podpowiada ale będę musiał gdzieś skołować coś do grania bo spokoju nie będę miał w chacie. W co Ty poszedłbyś - 7900 gre czy 4070s ? Rozważył bym zakup RX 7900Xt z wyjściem USB C. Ale raczej RTX lepszy bedzie jednak, sprzedałbym Ci swoja za te 2800(smiech), no ale to najlepsza wersja ze wszystkich 4070 i za bardzo nie ma na co zmienić, tym bardziej że przy dobrym ustawieniu krzywej każda 4070Ti oscyluje w okolicach 200W majac 2.9Ghz, u mnie pamieć idzie +1850, to też jest sporo wydajnosci, dlatego jak zauważyłem te wersje one są jedne z lepszych i tam pamiec też czesto lata +1750-2000Mhz co daje 24.5-25Gbps. Tak się wydaje, że to nie ma znaczenia, ale jednak ma. Ogladałem na YT jakis czas juz temu zestawienia wydajnosc normalnie kart default i 4070Ti Super, np z tego co pamietam, CP mial 92FPS(CP RT FG 124fps), Avatar 109fps, SOTTR 205fps i rzeczywiscie jak patrzysz 4070Ti vs 4070TiS to widzisz że wszedzie ma te 5-8% wiecej, ale ustawiłem wszystko u siebie identycznie bo dawał info ustawien na poczatku i u mnie po oc było CP 97fps(CP RT FG 136), Avatar 116FPS, SOTTR 217fps, a karta bierze okolice 200-220W tak jest ustawiona. Pisze Ci to dlatego że jeżeli szukasz karty dobrej to nie zrażałbym sie na twoim miejscu tym 12GB ramem, te wersje z dobrym chłodzeniem są dość szybkie i ciche, praktycznie niesłyszalne po ustawieniu krzywej w afterburnerze. AMD troche wiecej pradu i z RT za bardzo nie pograsz, ale 7900XT to według mnie najlepsza opcja jeżeli chodzi o AMD chodza po 2900zl nawet Aha - 2.3 za powercolor czy asus tuf , Jeżeli widzisz karte np za 2350 TUF, a za 2100 jest jakis dual fan to bierzesz dual fana, dajesz powerlimit 80 podkrecasz i masz cicho i energooszczednie. TUF albo PNY triple fan bedziesz mial w miare dobra kulture pracy nawet po czasie jak kurzu sie dostanie Edytowane 11 Października przez maxmaster027 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pistolero Opublikowano 11 Października Zgłoś Opublikowano 11 Października (edytowane) 1 godzinę temu, maxmaster027 napisał: Pisze Ci to dlatego że jeżeli szukasz karty dobrej to nie zrażałbym sie na twoim miejscu tym 12GB ramem, te wersje z dobrym chłodzeniem są dość szybkie i ciche, praktycznie niesłyszalne po ustawieniu krzywej w afterburnerze. AMD troche wiecej pradu i z RT za bardzo nie pograsz, ale 7900XT to według mnie najlepsza opcja jeżeli chodzi o AMD chodza po 2900zl nawet Budżet ok. 2600. Tego się trzymam bo wiem jak kończy się dokładanie. Radka 7900x nie ujedzie mój ryzen 3900x a na tę chwilę mam plan wymiany gpu + monitor. A co do power limit to chyba jest tak, że zależy to od sekcji zasilania karty. Czyli kupię crap to za bardzo nie podziałam. Czyli aby było cicho to będę musiał zejść z uv do levelu River Raid ( która to ofc ofc zajebistą grą). Czyli nie opłaca się kupować taniego crapu. Dobra, bo idzie to w złą stronę. Jaka w/g Ciebie / Ogółu jest przyzwoita cena za 7900 gru / 4070s porównując cena/firma ? Budżet znany, cpu ryzen 3900x, w kolejce do zakupu monitor 1440p. Ogrywam GoW, w kolejce - GoW Ragnarok PoE (2) Ghost of C wrócę do CP2077 Wu Kong - nie mój klimat czekam na nowy KotoR lub konkret ze świata SW rodzinnie - Diablo4 + VoH Edytowane 11 Października przez pistolero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...