salomon Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Mam rpoblem z modelem switch'a OVISLINK live FSH16T+, po podłaczeniu swieca mi wszystkie diody, Link act/100M/FDX, oznacza to ze wszystko jest OK. ale niesty nie działa mi siec, zaden ping do kazdego z kompów,.. kablem podłanczam do byle jakiej planety (hub -8port) i jest OK. wie ktos moze o co w tym chodzi..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 podłączam. A sieć dobrze skonfigurowana? Kable niekrosowane? Spróbuj tylko z dwoma komputerami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 kompy wykrywaja, ze jest kabel podpiety :?: kabelki wg standadu :?: czy 1:1 :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salomon Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 mam na kompie xp, wykrywaja ze jest połączenie, kableki robione według standaru, świeca diody wskazujące 100 Mb, na hubie wszystko działa OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 A czy dobrze jest sieć skonfigurowana (ip, bramki, maski)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salomon Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 sorrki, jestes adminem na forum ale cos żle czytasz, skoro chodzi mi wszyzstko Ok na hubie, tzn. ze musi to byc dobrze skofingurowane, nieprawdaz..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salomon Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 a tak wogóle to próbuje to z 2 kompami, i tez nic..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Próbowałeś z innym switch'em? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 to ze diody swieca wcale nie znaczy ze switch jest dobry. wprawdzie u nas takie cyrki byly i sa z hubami ze diody swiecily a pakiety nie lecialy ale switch a hub to prawie jedno a to samo. wywalilismy huba i wsadzilismy nowy wszystkoi hula. ten switch jest nowy czy jakis uzywany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salomon Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 switch nowiutki, praktycznie prosto z hurotwni, @paranoik nie próbowałem z innym switchem bo nie posiadam, tylko z innym hubem i wszystko było OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 sprobuj skombinowac jakis switch na testy albo wez ten swoj do innej zaprzyjaznionej sieci i sprawdz go. bo moze byc walniety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Wiem, że trochę offtopic, ale ja mam switcha ovislinka i narazie sprawuje się bardzo dobrze. Na codzieć korzytam z 3 portów, ale jak było sieciowanki to wszystkie 5 było w użyciu. Najciekawsze jest to że ten switch na auto crossowanie na każdym porcie, wiec jak brakło normalnych kabli to do mnie podłanczaliśmy kompy na crossach i działało :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salomon Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 dobra, systuacja wyglada tak switch jest sprawny, kubiłem nowy kable zrobiłem koncówki i serwer i moj komp działa, ale sytuacja teraz taka, sasiada podłanczam do switcha, brak jakiegokolwiek sygnału, wiec podłanczam go do huba a hub do switcha, i co DZIAŁA ! dlaczego tak jest, moj komp i serwer to skretka utp 5, a sasiad to juz kabel od telekomuny.. pewnie ten od telefonów. moze ktos pomoc teraz..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Podłączam. A co do kabla to hub działa z jaką prędkością i z jaką switch? Jakto kabel od telekomuny? Jeśli to jest taki o jakim myślę, czterożyłowy to niby jak po tym ma polecieć 100mbit? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Jeśli to jest taki o jakim myślę, czterożyłowy to niby jak po tym ma polecieć 100mbit?ja nie zrobie 100mbit na 4 zylach ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Cicho ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...