VonV3in Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia (edytowane) Witam, chcialbym wybrac dyski dla siebie do tej plyty ktorej model wpisalem w tytule. Tu jest adres do strony producenta https://www.asrock.com/mb/AMD/X670E Taichi/index.asp#Specification. Otoz chcialbym kupic 2x samsunga 990 pro jednego zamontowac w tym wejsciu nad karta graficzna "blazing" (2tb na system i programy) a drugiego 4tb w wejsciu tym pionowym pomiedzy zasilaniem a wejsciami na ram. Z czasem kiedy dyski pcie 5.0 stana sie popularniejsze, chcę kupić dysk pcie 5.0 i zamontowac w tym wejsciu blazing - a dysk (2tb) z wejscia blazing zamontowac ponizej slotu karty graficznej - i tu dwa pytania, czy mogę tak zrobić i nic się ze sobą nie bedzie gryzlo, a drugie pytanie to czy lepiej kupic tą dwojkę z radiatorem czy bez? jak juz bede mial 3 dyski to ten 2tb bedzie mi sluzyl za dysk na instalki gier i nie wiem czy on sie przy tym zadaniu zdazy zagrzac tak zebym odczul throtling. Edit: na tym wejsciu blazing ma dosc solidny radiator z wentylatorem, tak ze do pcie 4 starczy az nadto - tylko zeby z niego korzystac muszę mieć "goły" dysk, a dysk pcie 5 kupię z oddzielnym wentylatorem, takim jak da producent, albo jakims customowym Ale tak sie zastanawiam ktory brac - plyta ma jakis radiator, nie wiem czy on wystarczy, z drugiej strony ten radiator samsunga tez nie wyglada na jakis obszerny. Co myslicie ;> ? Używacie takich radiatorów od płyty głównej? Jeśli tak to z jakim efektem ;> ? Edytowane 1 Kwietnia przez VonV3in Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia (edytowane) W dniu 1.04.2024 o 17:30, VonV3in napisał: drugie pytanie to czy lepiej kupic tą dwojkę z radiatorem czy bez Jakiś radiator zawsze zalecam by na SSD był (czy to ten od płyty, czy fabryczny z SSD, czy nawet jakiś custom), a który lepszy, to zależy od konkretnych radiatorów. Edytowane 7 Kwietnia przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...