serduszek Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Mam taka sprawe podlaczylem plyte epoxa 8rda3 powpinalem reszte badziewi pamiatki dysk grafike i komputer zastartowal mi 4 razy ani raz nie przechodzac biosu zawieszjac sie po zliczeniu pamieci a teraz wogóle sie nie uruchamia co mogo sie podziac lub co moglo pasc?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Na początek proponuje Clear CMOS. Jak nie pomoże to podaj pełny konfig moze cos innego sie wymysli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serduszek Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Epox 8rda3 Athlon 2000 XP Geforce4 mx 440 DDR 128 (266) Maxtor 40 GB 7200 Muzyma zintegrowana Wentylator na procku Titan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Wsadziles ramy w odpowiednie sloty ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 1.Przełuż pamięci do innego slotu. 2.Sprawdz czy dobrze założyłeś radiator na procesor,może załozyłeś krzywo i niewstaje bo płyta niepozwala bo jest wysoka temp procka. 3.Zobacz czy kręci się wentyl na procku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Mam taka sprawe podlaczylem plyte epoxa 8rda3 powpinalem reszte badziewi pamiatki dysk grafike i komputer zastartowal mi 4 razy ani raz nie przechodzac biosu zawieszjac sie po zliczeniu pamieci a teraz wogóle sie nie uruchamia co mogo sie podziac lub co moglo pasc?? Zaryzykuję stwierdzenie, ze zrobiłeś tak jak ja :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: przykręciłeś błytę do odudowy bez tych śrubek dystansujęcych, tak ze dotyka do blachy. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Zobacz jak się bedzie zachowywać jak położysz na biurku i odpalisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serduszek Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Robilem wszystko, przekladalem ramy w inne sloty, no nic nawet plyta nie rusza tak jakby nie dostawala napiecia, wiatraczek sie nie kreci, a zle jej nie przykrecilem bo lezy na takim tworzywie obok komputera i niczego nie styka. Zasilacz jest dobry i na 100% dziala... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Pmyśl na spokojnie, usiądź i włóż tylko ram i próbuj. jak nie startuje to sie mart - oddaj mobo. Ale w 90% popelniasz jakiś głupi błąd. A częsci są OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serduszek Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Ale co moglem zrobic zle jak plyta nie daje zadnych oznak na to ze dziala nic nawet nic nie miga zadna diodka zero tak jakbym nic nie podlanczal I jeszcze sie chcialem spytac czy musze dawac paste na procka pod radiatorem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Ale co moglem zrobic zle jak plyta nie daje zadnych oznak na to ze dziala nic nawet nic nie miga zadna diodka zero tak jakbym nic nie podlanczal I jeszcze sie chcialem spytac czy musze dawac paste na procka pod radiatorem 1.Tak paste obowiązkowo. 2.Wyjmij procesor i odpal płyte i napisz jak sie wtedy płyta zachowuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serduszek Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Kompletnie nic bez procka rowniez nic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Kompletnie nic bez procka rowniez nic To płyta uwalona lub zasilacz A próbowałeś startować bez procka ,garfiki itp?? powyjmuj wszystko,odłącz HDD podłącz tylko płyte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serduszek Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Probowalem uruchomic sama plyte nic nie bylo przypiete samiutka plyta i nic ale na samym poczatku odpalila pare razy i sie urochamial bios a teraz nic I co moglo byc taka przyczyna ze startowala a teraz niechce nawet ruszyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 JA miałem tak, ze jak rozbierałęm kompa, zeby podłaczyć Firewire z przodu budy (było baaardzo gorąco) i mi ktopla z czoła kapnęła na mobo. Podłączyłem jeden kablek do mobo i komp martwy :o Rozebrałem co do jednej śrubki i dopiero jak wyschło to zastartowała. A za chiacha nie widziałem co się dzieje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Probowalem uruchomic sama plyte nic nie bylo przypiete samiutka plyta i nic ale na samym poczatku odpalila pare razy a teraz nic Może zrobiłeś jakieś zwarcie??? Podłacz jeszcze inny zasilacz pod nią. Tak mi sie przypomniało kumpel mial podobny przypadek kiedys na płycie MICROSTAR(niepamietam modelu) ale u niego zawsze jak wkładał na tamtą płyte Athlona to procek od razy padał a jak durona to chodził.Tylko że u niego to padał y procki a płyta żyła. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serduszek Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Sprawdzalem to na 2 zasilaczach i nic mi na plyte nie kapnelo wiec nie mam dalej pojecia co moze byc przyczyna Niestety przypuszczam ze to sie zjarala plyta glowna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Sprawdzalem to na 2 zasilaczach i nic mi na plyte nie kapnelo wiec nie mam dalej pojecia co moze byc przyczyna Niestety przypuszczam ze to sie zjarala plyta glowna Dobrze przypuszcasz :? Obejż jescze płyte czy nic na niej nie widać oznak spalenia, a może jakiś kawałek metalu gdzies wpadł i robi zwarcie ,różńie bywa.Jak to niepomoże to reklamuj płyte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serduszek Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Jak podlanczalem to za ktoryms tam razem zaswiecil tam na 1 sekunde zegar na plycie ktory pokazuje temperature a potem juz niechcialo zaskoczyc nawet na sekunde Teraz to juz nie wiem co jest z<span style="color:red;">[ciach!]</span>e bo jak plyta sie zaswiecila to chyba jest dobra moze ramy bede mial po 20 inne to zobacze i odpisze a wy jak mozecie to napiszcie mi jeszcze jakis opcje co moze byc nie tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 ee moze nie doczytalem ale jaki masz zasilacz??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 JAK płyta niewstaje bez pamieci to nie wstanie -jest zjarana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 no nie koniecznie przykładu daleko nie musze szukac u brata Gigabyte 7va nie chciał wstawac wogóle z zalozonym tylko procem i wiatrakiem na niego swiecila sie tylko dioda ram czy cosa takiego 250W codeshit zostało wymienione na noname 300W i działa a codeshit napeda teraz mój config Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serduszek Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Wielkie dziekie za kombinowanie i pomoc ale to wszystko i tak by nic nie pomoglo bo plyta byla zjarana a do tego zjarala mi ramy hehehe ale juz ja wymienilem i jest oka Dziekowka i Pozdrowienka dla All :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...