beniek89 Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia Cześć, Mam problem 😄 1. Chciałem zrobić undervolting procesora (ryzen 7 5800X3D) na płycie głównej aorus elite pro b450. Niestety ale nie widzę opcji aby zrobić offset 😕 Przeglądając neta u mnie zwyczajnie 2 z 3 opcji brak. 2. Posiadam zamontowane chłodzenie wodne mag coreliquid 240r v2, czy może ktoś polecić "optymalne ustawienia" krzywej? Obudowa przewiewna Cougar Duoface Pro. Chłodzenie wodne to dla mnie stusunkowo nowość (kupiłem okazyjnie). Wiem tylko że zamiast PWM steruje się napięciem ( i tak mam ustawione w biosie). Z góry dziękuję za wszelką pomoc ! 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia To co pokazałeś dotyczy napięcia dla pamięci RAM. UV procesora będzie dotyczyć ustawień CPU. Poszukaj dokładniej w biosie odpowiednich opcji dla procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beniek89 Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 23 minuty temu, leven napisał(a): To co pokazałeś dotyczy napięcia dla pamięci RAM. UV procesora będzie dotyczyć ustawień CPU. Poszukaj dokładniej w biosie odpowiednich opcji dla procesora. Serio obleciałem wszystkie zakładki. Wydaje mi się że jak miałem 5600 to były tutaj te dwie opcje. Leciałem po menu według tutoriali z youtube. Ja widzę tylko tą jedną opcję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia (edytowane) Może trzeba użyć kombinacji klawiszowych na klawiaturze, żeby wejść w zaawansowane ustawienia bios. Poszukaj w manualu do płyty głównej. U mnie dla przykładu, żeby wejść w zaawansowane ustawienia bios muszę użyć klawisza F7. Nie wiem, jak jest w Twojej płycie, ale prawdopodobnie jest do zaawansowanych ustawień odpowiedni klawisz. EDIT: może trzeba zaktualizować bios do najnowszej wersji ? Tutaj rzeczywiście jest więcej zakładek w MIT https://download.gigabyte.com/FileList/Manual/mb_manual_b450-aorus-elite_e_1101_v1.pdf Z supportu wynika, że bios ma być F61 https://www.gigabyte.pl/products/page/mb/b450_aorus_eliterev_10/support#support-cpu Sprawdź dokładnie, czy to Twoja płyta, bo piszesz elite pro a ja jej nie widzę. No i rewizja musi być taka sama. Edytowane 5 Kwietnia przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...