Admiral16 Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia Hej, szukam monitora o podwójnym zastosowaniu - do pracy w domu i do grania po godzinach. Wymagania, jakie chciałbym, żeby spełniał: 27-32" (przy czym mam biurko 60cm głębokości przy 32" mogę musieć mieć oczy za uszami) min. 1440p przy 27" min 144Hz (na ten moment gram na Legionie z 165Hz matrycą i nie chcę stracić tej płynności) VESA (monitor będzie musiał wisieć na ścianie) USB-C z PD min. 65W (pracowy lapek to Macbook Pro - chcę mieć porządek na biurku więc zależy mi na minimalizacji liczby kabli NVidia Gsync - nice to have BUDŻET - do ustalenia, fajnie, jakby się dało wziąć na FVat23% - pewnie chciałbym się zmieścić poniżej 2k PLN brutto. W zasadzie wybór jest całkiem spory, obejrzałem masę poradników, ale w momencie, gdy pojawia się to ostatnie wymaganie, z całego wielkiej puli zostaje chinol - KTC M27T20 lub nieosiągalny Coolermaster GP27Q (podobno ten sam producent) lub TCL z dzisiejszego newsa na PurePC - https://www.purepc.pl/tcl-27r83u-oraz-tcl-34r83q-nowe-monitory-z-podswietleniem-mini-led-oraz-certyfikatem-vesa-displayhdr-1400 albo jakieś wynalazki dostępne tylko w US - Pixio PX277. Bardzo nie chciałbym odpuścić tego PD, spieszyć mi się nie spieszy, bo dopiero setupuję nowe stanowisko pracy. Z góry dzięki za wszelką pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karvalsky Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia https://www.x-kom.pl/p/1123929-monitor-led-27-msi-optix-mag274qrf-qd.html?sm=OS6G8pfk#Specyfikacja - 27"-1440p, 165hz, 1440p, vesa, NVidia Gsync, czas reakcji 1ms ale... USB-C z PD 15W Powiem szczerze, że zagiąłeś mnie tym złączem USB-C z PD min. 65W - są takie monitory, ale wtedy nie spełniają kompletnie poprzednich wymagań, a nawet powiem, że do gier czy filmów się nie nadają. Znalazłem coś pomiędzy, ale 40": https://delkom.pl/p/monitor-aoc-ag405uxc-40-ips-uwqhd-144hz-97932 tutaj USB-C zasila do 90W, ale wielkość go wyklucza całkowicie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Admiral16 Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia No właśnie w pracy używam 32" Della i on pięknie ładuje, ale swoje 60Hz ma 😄 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karvalsky Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia Wygląda na to, że będziesz musiał wybrać szybkie ładowanie, albo reszta wymagań :D Ten monitor, który Ci zaproponowałem wygląda naprawdę dobrze w tym budżecie, a w sumie ładowanie 15W to też nie jest żółwim tempem :) Chociaż mam nadzieję, że ktoś jednak będzie mógł Ci pomóc i znajdzie dla Ciebie taki monitor :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Admiral16 Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia A co z tym KTC/CoolerMasterem? Recenzji był wysyp jak wyszedł, nie wiem na ile były sponsorowane, kusi ten miniLED... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karvalsky Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia Przepraszam, tak bardzo wchłonął mnie reaserch, że zapomniałem o tym napisać :) KTC M27T20 i Coolermaster GP27Q to ciekawa alternatywa dla Ciebie, ale jak sam napisałeś - nieosiągalne :D Chyba, że znajdziesz używkę :) oba spełniają Twoje wymagania, a że miniLED - kwestia upodobań, nie używałem monitora miniLED nigdy. TLC - tak jak wyżej, ale ciekawe jaka będzie cena na premierze, obawiam się, że więcej niż 2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Admiral16 Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia (edytowane) MiniLeda mam w Maku i ekran robi genialne wrażenie, ale wiadomo, macOS ma swoje sztuczki, żeby to wyglądało no i kontrast jest genialny... KTC jest do kupienia od Chińczyka, wysyłka z PL/EU nie wiem tylko jak z gwarancją... Edytowane 9 Kwietnia przez Admiral16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 10 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia https://cenowarka.pl/?cat=monlcd19wide&bpmax=2200&v=e&hloc=at&hloc=de&hloc=pl&hloc=uk&hloc=eu&sort=p&bl1_id=30&xf=11939_27%7E11940_32%7E11963_144%7E13263_25601440%7E14816_65Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Admiral16 Opublikowano 10 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 😄 Kurde, dzięki @radiergummi ten Lenovo wygląda spoko, co ciekawe trzeba grzebnąć w manualu żeby znaleźć moc PD - producent się nie na stronie nie chwali... Pytanie bardziej ogólne - czy do dość niedzielnego grania (głównie Dota 2, jakieś shootery online i klasyka lat 2000) jest sens szukać czegoś z Gsyncem? Mam mobilną RTX3060, nic poniżej 2k z Twojej listy Gsync nie wspiera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 10 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia Ale wszystkie wspierają Adaptive Sync, więc w Panelu sterowania Nvidii zaznaczasz jeden ptaszek i masz gsync compatible.Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...