Skocz do zawartości
zavader

Czesty restart -> czy to wina 200 FSB ??

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem! Podczas grania (i tylko grania, w necie albo wordzie tego nie ma) w Vice City albo inne gierki 3D, po pewnym czasi (czasem 15 minut, czasem 2 godz) komputer staje i pojawia sie niebieski ekran winXP w ktorym jest napisane ze

"WIndows XP musi zresetowac system, aby nie spowodowac uszkodzenia sprzetu" ???? O co chodzi do cholery? Jakigo uszkodzenia? Mam ten problem tylko kiedy mam FSB 200 lub kolo 200 (180-190). Myslelem ze to wina grafiki (mnoznik sie przeciez zmienia), ale sprawdzilem, zmienilem na stale na 66 i dalej to samo... Czy ten blad moze byc przes fsb 200? Moze zwiekszyc napiecie? Mam na AXP 2600 napiecie 1.5 V [codegen ruuuuuuulz:) ]?? Ktos tez tak ma?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku - FSB 200 i napiecie 1,5 V ???

Ty chyba sie źle czujesz :)

Gry obciązaja 100 % procesor wieć sie nie dziw - Word jakies 20 % - w porywach :)

Ja przy FSB 200 mam 1.675 V i działą wtedy dopiero stabilnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem to samo przy FSB 200, wiec troszke zmniejszylem. Wydaje mi sie,ze to wina zasilki, a moze trzeba bedzie troszke zmodowac plytke zeby wieksze napiecie na mostek dac :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku - FSB 200 i napiecie 1,5 V ???

Ty chyba sie źle czujesz :)

Gry obciązaja 100 % procesor wieć sie nie dziw - Word jakies 20 % - w porywach :)

Ja przy FSB 200 mam 1.675 V i działą wtedy dopiero stabilnie

niekoniecznie

u mnie np 200x10 na 1.5v rock stable- nawet po 3 godz grańska w mohaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...