Skocz do zawartości
egnever666

PC do monitora GIGABYTE G24F 2 23.8" 1920x1080px [3000-6000 zł]

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Proszę o pomoc w złożeniu PC, który będzie pracował z monitorem GIGABYTE G24F 2 23.8" 1920x1080px IPS 165Hz i służył głównie do grania. Od razu zaznaczam, że nie planuje zmieniać monitora. Wspomnę również, że nie zamierzam robić overclockingu. "Bardziej wymagajace" tytuły, które planuję ograć i zależy mi, by działały i wyglądały jak najlepiej to w większości pozycje już kilkuletnie - m.in.: RDR 2, GTA V, Elden Ring, Baldur's Gate 3, Sekiro, Kingdom Come: Deliverance, M&B II: Bannerlord, gry z serii Total War + różne gry indie lub mniej wymagające produkcje. Ważne jest dla mnie, żeby obudowa była bez żadnego podświetlenia itp., o prostym kształcie, ale funkcjonalna oraz o ile to możliwe kompaktowa. Będę wdzięczny za Waszą pomoc. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, zakładając budżet w okolicach 6 tyś to od siebie polecam Ci następujący zestaw 6000, wyszedłem nieco ponad budżet, ale wystarczy, że napiszesz w tym temacie, aby uzyskać kod rabatowy. W zestawie dobrałem RTX 4070 Super z R5 7600, 32RAM z dobrą płytą główną i przewiewną obudową, dodatkowo sprawdzona Adata legend 960 z wysokimi prędkościami odczyt/zapis.

Ten budżet to spory rozstrzał 😄 więc jak chcesz coś bliżej 3-4 tyś to daj znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za propozycję. Wygląda to bardzo dobrze - może nawet zbyt dobrze. Rozstrzał wynika z tego, że nie tyle mam jakąś określoną kwotę do wydania czy limit, co po prostu nie lubię wydawać kasy tylko po to by ją wydać, jeżeli efekt będzie równie zadowalający wydając mniej, a różnic prawdopodobnie nie odczuję, bo nie jestem żadnym "hardkorowym" graczem i wiem, że zdecydowanie częściej będę grał w tytuły, które nie wymagają cudów sprzętowych, a pogoń za najnowszymi tytułami i maksymalizacją ustawień graficznych to zupełnie nie moja bajka. W związku z tym jeśli jest tańsza alternatywa, która wciąż pozwoli mi komfortowo ograć wspomniane przeze mnie tytuły, to tak, bardzo chętnie ją rozważę. 

Jeszcze jedna, w sumie bardzo ważna kwestia, o której nie wspominałem, to umiejscowienie komputera, który będzie stał na blacie i z prawej strony będzie miał ścianę. Dodatkowo samego miejsca też nie ma za dużo, więc zależy mi, aby obudowa była możliwie wąska. Jeśli można coś sensownego polecić, to będę wdzięczny, nawet jeśli będzie się to wiązało z wyższą ceną.       

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi