Skocz do zawartości
mikaelus

Ciekawy dysk z Allegro....

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1...82+wys%C5%82any.

Został jeden dzień i taka śmieszna cena...

Niby kolo bez komentarzy, ale rejestrował się na nowych zasadach, więc chyba nie jakiś oszust...???

Ciekawe po ile pojdzie, zwlaszcza, że to BCM, no i ciekawe ile kosztuje do niego kotroler?

Ale wydajność to musi mieć... 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale w sumie i tak do zwykłego kompa będzie to ciężko włożyć. Jest jakiś raczej tani kontroler na Allegro - 822zł póki co (nikt nie licytuje), ale tylko na PCI-64, więc odpada. W komputroniku widziałem jakieś na PCI-32, ale po pierwsze U160, a po drugie kosztują po 2k :/

Ale gdyby tak kupić i odsprzedać??? (jeśli opis jest prawdziwy oczywiscie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie ja chyba też, ale zawsze mozna na poczcie przeciez otworzyc. :)

Tak pójdziesz na poczte i kompem żeby go wpiąć i sprawdzić czy dziala i od od razu sprawdzić pod katem obecności bad sectorów. Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nicky - niekoniecznie. Ja miałem kiedyś taką sytuację, że kupiłem na Allegro RAM, przyszedłem do domu, rozpakowałem i patrzę - tekturka, a nie RAM. Więc spowrotem na pocztę, porozmawiałem z b.miłą panią kierownik - powiedziała, że zatrzyma pieniądze z pobrania, a ja mam pójść na policję i wrócić z karteczką przyjęcia zgłoszenia. Po 2 miechach mi kase oddali.

Także jakby dysk był w paczce to już git, mogę iść do domu sprawdzać.

Największą bolączką jest kontroler i fakt, że chyba nie ma kontrolerów U320 na PCI-32 tylko na 64, więc zwykły komp chyba odpada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nicky - niekoniecznie. Ja miałem kiedyś taką sytuację, że kupiłem na Allegro RAM, przyszedłem do domu, rozpakowałem i patrzę - tekturka, a nie RAM. Więc spowrotem na pocztę, porozmawiałem z b.miłą panią kierownik - powiedziała, że zatrzyma pieniądze z pobrania, a ja mam pójść na policję i wrócić z karteczką przyjęcia zgłoszenia. Po 2 miechach mi kase oddali.

Także jakby dysk był w paczce to już git, mogę iść do domu sprawdzać.

Największą bolączką jest kontroler i fakt, że chyba nie ma kontrolerów U320 na PCI-32 tylko na 64, więc zwykły komp chyba odpada.

ale widzialem chyba nawet w komputroniku 64 ktore mozna wsadzic w 32 no ale cena samego scasi wynosila cos ok 1000zl :D, zastanawiam sie tylko czy nie mozna tego podpiac pod jakies inne scasi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...