f1sz Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia Cześć, Poszukuję smartwatcha dla "seniora", który będzie miał funkcje: ekg / saturacje i inne życiowe bzdety. No i główne wymaganie: zegarek musi samoistnie działać, bez żadnych appek smartfonów itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Lipca Zgłoś Opublikowano 24 Lipca Nie znam smartwatcha, którego da się skonfigurować bez aplikacji. Potem większość może żyć bez aplikacji, ale nie wiem, co taki zegarek robi z zebranymi przez miesiące danymi, gdy nie ma możliwości przesłania ich na telefon. Oddzielną kwestią jest to, że większość tych pomiarów to nie są pomiary medyczne, a raczej wskazówki. Zdaje się tylko Huawei ma jakiś jeden (dość drogi) model, który otrzymał (lub ma otrzymać) certyfikaty medyczne. No i jakiś tani smartwatch nie będzie dokładny nawet w tych orientacyjnych pomiarach. Dodajmy do tego, że ciągły pomiar będzie zużywał sporo energii i taki sprzęt będzie trzeba przynajmniej raz w tygodniu ściągać i ładować. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 24 Lipca Zgłoś Opublikowano 24 Lipca Niestety nie ma takich. Albo ja się nie spotkałem. Każdy chcę przy 1 uruchomieniu się sparować. Chyba że jakiś z esim być może. I z tego co wiem zgadzam się z @ULLISSES Są jeszcze amazfity co trzymają około 20dni ale tam pomiary to tak średnio - o ekg zapomnij. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...