kuzumii Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Witam podczas grania mam duże spadki FPS, gram głównie w Lola i valoranta, podczas grania w Lola spadki mam nawet do 60fps Moje podzespoły Inter Xenon E3 1270v3 MSI RX 570 16gb DDR 3 1600mhz Płyta główna ASRock Z97M Anniversary robiłem różne benchmarki wszysykow wydaje się spoko,więc nie za bardzo wiem o co może chodzić, instalowałem windowsa nawet na nowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrdello Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2024 No nie jest to sprzę pierwszej próby 😕 Co z dyskiem? Na czym masz postawiony system, na ssd czy na hdd? Szarpanie i spadki fpsów to może być stary zjechany hdd, ale równie dobrze może być przegrzewający się procesor lub karta graficzna, lub problemy z ramem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ImAho Opublikowano 15 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2024 Rozumiem że RAM masz w dwóch kościach które działają w Dualu ? System Windows XX , dysk ssd/HDD ? Tak jak napisał poprzednik. Lol jest ostatnio bardzo wredny jeśli chodzi o FPSy polecają od zainstalowania wszystkich sterowników łącznie z biosem po ustawienia w panelu karty graficznej na maksymalną wydajność każda karta ma coś takiego w swoich opcjach. Lub zwyczajnie obniżyć grafikę w grze lub ustawienia limitu FPSow na np. 60 .Możesz również sprawdzić temperaturę na karcie graficznej czy się nie przegrzewa ponieważ przy uzyskaniu odpowiedniej temperatury zwyczajnie obniża swoją wydajność ;) takie tam wprowadzenie. Pozdrawiam.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...