mikogth Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia Witam Obecnie używam Thermal Grizzly Kryonaut. Czy ew. są lepsze jakieś od niego pod względem trzymania niskich temp., trwałości rozsmarowywania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Funky_Panda Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia Raczej nie. Kiedyś byłem wielkim fanem Gelid GC Extreme (z mojego doświadczenia pasta mega sztywna trudno się nakłada ale wytrzymuje na miejscu do 3 lat) nie wiem czy jest lepsza od Thermal Gizzly Kryonaut różnice miałem w granicach błędu pomiaru (1stopień Celsjusza). Nie robiłem jakiś mega testów, jeśli szukasz czegoś lepszego to zostaje Ci chyba tylko ciekły metal. Testowałem (Coollaboratory Liquid Pro) na CPU z niklowanym chłodzeniem temperatury spadły o ponad 10st ale odpuściłem temat po zmianie platformy i od roku znów używam pasty Gelid zarówno na CPU jak i GPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikogth Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 4 minuty temu, Funky_Panda napisał(a): Raczej nie. Kiedyś byłem wielkim fanem Gelid GC Extreme (z mojego doświadczenia pasta mega sztywna trudno się nakłada ale wytrzymuje na miejscu do 3 lat) nie wiem czy jest lepsza od Thermal Gizzly Kryonaut różnice miałem w granicach błędu pomiaru (1stopień Celsjusza). Nie robiłem jakiś mega testów, jeśli szukasz czegoś lepszego to zostaje Ci chyba tylko ciekły metal. Testowałem (Coollaboratory Liquid Pro) na CPU z niklowanym chłodzeniem temperatury spadły o ponad 10st ale odpuściłem temat po zmianie platformy i od roku znów używam pasty Gelid zarówno na CPU jak i GPU. Spx. ja jakoś cały czas używałem Kryonaut, nawet na CPU/GPU w laptopie i się zastanawiam, bo widziałem, że tej firmy są też inne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia Geid gc oraz tpm 7950 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) Od Endorfy jeszcze Paktum PT4. Tania i bardzo blisko Kryonauta. Edytowane 21 Kwietnia przez leven 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrdello Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia Paktum jest spoko, jest bardziej silikonowa niż Kryonaut więc nie rozpływa się tak na wszystkie strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia Kryonaut bardzo szybko wysycha. Pod tym względem ta pasta jest u mnie skreślona.Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoros Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia Ja polecę paste od Noctua nt-h1 lub h2,bardzo dobrze się rozprowadzają,nie wymagają wygrzewania.Pasty te są dostępne w zestawach,jak i można zakupić osobno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Han44 Opublikowano 19 Maja Zgłoś Opublikowano 19 Maja SAVIO TG-03 2g 13,5 [W/mk] nie widzę różnicy między misiem Gryzzli mam na cpu.Łatwa w smarowaniu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...