combat Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Mam takie pytanko obecnie w obudowie mam 8 wiatrakow. Nie wsyztski maja za zadanie cyrkulowac ( tylko 3) wszystki 3 wiatraki maja wwiew. Czyli dmuchaja do srodka ( w tym 2 na cooler od procka) Czy lepiej zrobic jeszce jakis wywiewny? Bo w sumie ten od zasilacza ma wywiewac i robi to. A sam zasilacz jest zupelnie niedaleko procka. Wiec pytam czy jest wogle sens instalowac jeszce jeden wywiewny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Możesz to jakoś przedstawić graficznie , bo czytam i nie wiem gdzie te wiatraki sie znajdują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Generalnie powinienes dazyc do rownowagi tego, co wpada i wypada z lekka przewaga wwiewu (bedzie nadcisnienie i dzieki temu kurz nie powinien dostawac sie szczelinami do srodka). Daj lepiej 2 zasysajace z przodu + 1 wysysajacy z tylu. Nie zapomnij o filtrach!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdel_k9 Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 No wiec tak. Ja mam w sumie 6 wentyli w obudowie (3x80 z przodu i 2x80&1x92 z tylu) i raz postanowilem zrobic tescik. Jechalem na poczatku tylko na przednich wentylach (wwiew) i temp proca wynosila 39*C. A gdy wlanczylem tylnie i wylaczylem przednie to temperatura spadla o 2*C. Co za tym idzie lepsze efekty daje wyciaganie goracego powietrza. A najlepiej trzymac rownowage powiedzy wtlaczanym a wyciaganym powietrzem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 no i jak pisal lucas20 trzeba jeszcze trzymac rownowage miedzy wdmuchiwanym i usuwanym kurzem, co byc moze kosztem lekkiego spadku wydajnosci da sie osiagnac przez nadwyzke nadmuchu i filtrowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...