Skocz do zawartości
combat

Cyrkulacja powietrza w obudowie...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanko obecnie w obudowie mam 8 wiatrakow. Nie wsyztski maja za zadanie cyrkulowac ( tylko 3) wszystki 3 wiatraki maja wwiew. Czyli dmuchaja do srodka ( w tym 2 na cooler od procka) Czy lepiej zrobic jeszce jakis wywiewny? Bo w sumie ten od zasilacza ma wywiewac i robi to. A sam zasilacz jest zupelnie niedaleko procka. Wiec pytam czy jest wogle sens instalowac jeszce jeden wywiewny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie powinienes dazyc do rownowagi tego, co wpada i wypada z lekka przewaga wwiewu (bedzie nadcisnienie i dzieki temu kurz nie powinien dostawac sie szczelinami do srodka).

Daj lepiej 2 zasysajace z przodu + 1 wysysajacy z tylu.

Nie zapomnij o filtrach!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec tak. Ja mam w sumie 6 wentyli w obudowie (3x80 z przodu i 2x80&1x92 z tylu) i raz postanowilem zrobic tescik. Jechalem na poczatku tylko na przednich wentylach (wwiew) i temp proca wynosila 39*C. A gdy wlanczylem tylnie i wylaczylem przednie to temperatura spadla o 2*C. Co za tym idzie lepsze efekty daje wyciaganie goracego powietrza. A najlepiej trzymac rownowage powiedzy wtlaczanym a wyciaganym powietrzem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi