Mogiel Opublikowano 27 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia (edytowane) Dzień dobry, urządzenie HP3520 ostatnio przestało drukować koloru czarnego. Czyszczenie głowicy z poziomu urządzenia nie pomagało. Więc wyjąłem głowicę i pomoczyłem dysze w gorącej wodzie, aż woda była czysta. Po wysuszeniu i zamontowaniu uruchomiłem czyszczenie głowicy z poziomu urządzenia i wydruk testowy wyszedł z idealnie wydrukowaną czernią jak na zdjęciu 1. Sukces - pomyślałem. Radość przedwczesna, bo już raport o stanie drukarki wyszedł jak na zdjęciu 2. Wyraźnie widać, że podczas wydruku pasa czarnego wygląda jakby skończył się tusz. Zmiana tuszu - to samo. Pytanie jest o co chodzi? Głowica dalej zatkana? To skąd idealny wydruk w czerni pierwszej strony? No i te nawiasy kwadratowe na drugiej stronie wydają się być wydrukowane czarnym tuszem. Jak to możliwe? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. Edytowane 27 Kwietnia przez Mogiel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 30 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia Serio nikt? Czy ktoś ma jakiś pomysł dlaczego drukarka nie drukuje treści w czarnym kolorze, ale nawiasy kwadratowe na stronie testowej są wydrukowane czarnym atramentem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 3 Maja Zgłoś Opublikowano 3 Maja Jakby ktoś miał podobny problem i już wiedział, że to nie głowica to: To u mnie wyglądała sprawa tak, że kompletnie zaklejone (konsystencja smoły) był cały tor czarnego tuszu - wężyk od "pampersa" gdzie spoczywa głowica, do tego białego łącznika gdzie wchodzi chyba 5 wężyków, ten przechodzący przez pompkę i idący do "pampersa" również zatkany. Udało mi się przeczyścić bez zdejmowania całego układu tylko wężyk przechodzący przez pompę, ale to nie wystarczyło, więc musiałem zdemontować wszystko i spędziłem dużo czasu na przepychaniu tego czarnego wężyka (jeden z tych, które idą cztery razem). Odtykało się go dużo trudniej niż ten idący przez pompkę (inna guma), użyłem strzykawki z gorącą wodą i wyprostowanego dużego spinacza do papieru. Długość wystarczyła, ale było ciężko. Po uruchomieniu drukarka wywalała sławny błąd watchdog, ale po chwili zaczęła działać. Wydruki teraz ok. W rozbieraniu i składaniu bardzo pomógł mi filmik: Pozdrawiam. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja W dniu 27.04.2024 o 15:14, Mogiel napisał: Pytanie jest o co chodzi? Używasz oryginalnych tuszy? 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja (edytowane) @Kyle Nie, od dawna zamienniki. Ogólnie jak ktoś się czuje na siłach to dobrze jest to sobie rozebrać i przeczyścić bo ile tam było syfu to głowa mała. W zasadzie wszystko widać na filmie. Edytowane 4 Maja przez Mogiel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...