falcoon84 Opublikowano 28 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia (edytowane) Witam, Poszukuję układu chłodzenia ze zdjęcia poniżej do minikomputera Asus EeeBox EB1501P lub kogoś kto takie rzeczy naprawia, mój uległ rozszczelnieniu. Wiem że sprzęt leciwy ale mam dla niego konkretne zastosowanie i chciałbym go naprawić. Niestety tego modelu praktycznie nigdzie nie ma żeby kupić dawcę. Jeżeli ktoś ma wiedzę lub posiada taki sprzęt na części lub sprzedaż proszę o info. Ostatecznie jak nie uda mi się znaleźć oryginalnego chłodzenia mam pomysł zrobienia chłodzenia pasywnego na frezarce. I tak zdaję sobie sprawę ze temat może bez sensu ale chcę go zrealizować. Za wszelką pomoc z góry dzięki. Edytowane 28 Kwietnia przez falcoon84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juzf Opublikowano 30 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia na ali są heatpipe, wybierz tylko płaski i długość, cena ~15zł do tego klej termo i można spróbować to uratować 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcoon84 Opublikowano 30 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 23 minuty temu, juzf napisał: na ali są heatpipe, wybierz tylko płaski i długość, cena ~15zł do tego klej termo i można spróbować to uratować tej opcji nie brałem pod uwagę, dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 30 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia Można na alegro kupić płaskie heatpippe. Może coś z tego sklecisz i uratujesz komputerek 🙂 https://allegro.pl/oferta/8x3x150mm-flat-copper-heat-pipe-sink-radiator-14874379074 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...