Skocz do zawartości
Blue

Soltek SL-75FRN2 wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Mam już ją w kompie i wrażenia są takie (wcześniej miałem Epox RDA+)

Procesor na Epoxie chodził 12x200 co dawało Xp 3000+ na tym Solteku jak narazie idzie 13.5x166 co daje Xp2700+ vcore 1.85.

Płyta nie startuje jak da się jej vdd 1.8.

Mnożnik można dać powyżej 12.5 czego nie było na epoxie na którym maks.12.5.Bede się dalej bawił w podkręcanie. :twisted:

I jeszcze jedno pytanie gdy ustawiam magistrale 200 to pisze mi po uruchomieniu że pamięci pracują 175 niewiem gdzie się to ustawia zeby było 100%.Nigdzie w biosie nie umie tego znaleźć. :evil:

Płyta ogólnie bardzo dobra.Wydaje mi się ze będe musiał zmienic proca na jakiegos bartona bo mój antek dopiero kręcił się na epoxie na vcore 2 - 2.05.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podpitam raida instaluje win xp.Gdy po pierwszej cześci instalacji windows chce sie uruchomic (i dokonczyc instalacje jeszcze cos kole 39min.) to przy uruchamianiu (ekran robi się czarny i nie wgrywa nic)

Gdy instalowałem to bez raida to wszystko było ok.

Na epoxie wszystko było ok. Ma ktos jakis pomysł??

Sciagnąłem win2003pl (trzeba miec zainstalowanego xp zeby go zainstalować?? Bo nie chce się botować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Którą masz wersję "D", czy "E3"?

Ja swojego Soltka 75FRN2-L dostanę jak dobrze pójdzie w środę. Szukałem wersji "D" aż znalazłem ją w Barwkompie...

Jaki masz zasilacz? Myślę,że uda Ci się wyciągnąć na niej znacznie więcej... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie 75frn2 wstaje na max na 2340mhz 13*180 chlodznie [narazie] boxowe :(a pamieci ustawiasz w adwanced chipset features po przestawieniu system performance na expert masz dojscie do recznego ustawiania pamieci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam tylko auto i nie mam żadnych procentów :evil:

już doszedłem do tego jak zainstalowac winde jak mam dyski na raidzie.

Musiałem wyłączyć (zworka) serial ata raid i teraz jest ok.

Czy windows 2003pl trzeba najpierw miec zainstalowany xp??

Bo mi nie startuje 2003 dopiero jak zacznę instalowac w xp tego 2003 komp się zresetuje i dopiero wtedy zaczyna instalować.

Jeszcze nie zainstalowałem tego 2003 bo wtedy jeszcze nie miałem dysków na raidzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie 75frn2 wstaje na max na 2340mhz 13*180 chlodznie [narazie] boxowe :(a pamieci ustawiasz w adwanced chipset features po przestawieniu system performance na expert masz dojscie do recznego ustawiania pamieci

wow,

pytanko mam, te 2340 to na boxowym kulerku wycisnales?? a jaka temperature przy tym masz?

zmieniam wlasnie moja mobo i myslalem tez o Solteku, a to co piszesz brzmi zachecajaco

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problem głosniki (megaworks510d) podpiołem przez digital out do sb live 5.1 i nie chce mi grac głosnik środkowy :evil:

Na epoxie (sound storm) było to samo tylko że tam w opcjach szło włączyc (dodaj kanał srodkowy) a tu tego chyba nie idzie

MA KTOŚ JAKIŚ POMYSŁ??[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...