szeryf_88 Opublikowano 6 Maja Zgłoś Opublikowano 6 Maja Dzień dobry. Mam problem z kartą sieciową Asus PCE-AXE5400. Mam do routera z Wi-Fi 6 odległość do komputera stacjonarnego ok. 5 m. Z komputera transfery wynoszą ok. 140 Mbit/s a z laptopa i telefonu jest to przepustowość na speedtest 300 Mbit/s (mam internet 300/150 Mbit/s). Kroki jakie podjąłem to: 1. Przełożyłem kartę AX200 z laptopa do adaptera Asus-a myśląc że wbudowany Mediatek MT7922 jest "wąski gardłem". Niestety to nic nie zmieniło. 2. Przesunąłem kartę z PCIE x1 do slotu PCIE x16 - niestety paradoksalnie speedtest robiło po tej zmianie do 50 Mbit/s. 3. Wyłączyłem oszczędzanie energii z poziomu sterownika oraz opcji zasilania, próbowałem z różnymi ustawieniami sterownika oraz różnymi jego wersjami - zero efektu. 4. Próbowałem wzmocnić sygnał anteną dookólną dokręcaną do złącza karty na kablu - niestety bez efektu. Może muszę kupić przejściówkę bezpośrednio do złącza M.2 komputera? CY A/e-key bezprzewodowa karta WiFi NGFF do M.2 NGFF Key-M NVME SSD Adapter do AX200 Wifi 6 Bluetooth 5.1 - AliExpress Moja konfiguracja to Asus B450 TUF Gaming II Plus, Ryzen 5700G, 2x8 GB RAM 3600 CL18, SSD 1TB NM620, RX 6600 8GB. Macie jakieś pomysły na ten problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon.IT Opublikowano 7 Maja Zgłoś Opublikowano 7 Maja Sterowniki zainstalowałeś do karty z Internetu? NIE z windows update 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szeryf_88 Opublikowano 7 Maja Zgłoś Opublikowano 7 Maja 3 godziny temu, Szymon.IT napisał(a): Sterowniki zainstalowałeś do karty z Internetu? NIE z windows update 🙂 Tak. Próbowałem kilka nawet wersji, ze strony Asus-a głównie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon.IT Opublikowano 10 Maja Zgłoś Opublikowano 10 Maja To chyba zostaje reklamacja - przypadke dziwny, powinno być lepiej jest gorzej 😕 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ImAho Opublikowano 13 Października Zgłoś Opublikowano 13 Października Wszystko pięknie a z jakim interfejsem łączy się ten Twój komputer ? 2,4 , 5 , jaka specyfikacja n,ac,ax,be jakaś inna ? Jo pewnie tu leży problem a nie wymiana karty sieciowej bądź routera ;) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...