Divek33 Opublikowano 11 Maja Zgłoś Opublikowano 11 Maja Monitor powinien właściwie nie mieć ramki a jest taka czarna obramówka o grubości 0.5cm i wygląda to jakby miał obudowę. Jak się tego pozbyć ? tak to wygląda atm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Maja Zgłoś Opublikowano 11 Maja (edytowane) Ty się dobrze czujesz? Patrz nawet OLED "to ma" - https://www.youtube.com/watch?v=LmbFLcPS0dQ Koniec świata. Edytowane 11 Maja przez ju-rek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 11 Maja Zgłoś Opublikowano 11 Maja Witam to czy wyświetlany obraz będzie na całym ekranie/panelu , zleży od kilku ustawień ale najważniejsze to ustawiona rozdzielczość a częstotliwość odświeżania. jaka posiadasz kare graficzną Nvidi czy AMD ? to można by coś podpowiedzieć odnośnie ustawień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 11 Maja Zgłoś Opublikowano 11 Maja Jaki to model monitora? Przecież 99% monitorów mają małą ramkę dookoła... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Divek33 Opublikowano 11 Maja Zgłoś Opublikowano 11 Maja (edytowane) 6 godzin temu, ju-rek napisał(a): Ty się dobrze czujesz? Patrz nawet OLED "to ma" - https://www.youtube.com/watch?v=LmbFLcPS0dQ Koniec świata. Ty no skąd niby mam takie rzeczy wiedzieć... w starym monitorze nie mam czegoś takiego 41 minut temu, Bonusso3 napisał(a): Jaki to model monitora? Przecież 99% monitorów mają małą ramkę dookoła... LG UltraGear 27GN800P-B 59 minut temu, Mr.T... napisał(a): Witam to czy wyświetlany obraz będzie na całym ekranie/panelu , zleży od kilku ustawień ale najważniejsze to ustawiona rozdzielczość a częstotliwość odświeżania. jaka posiadasz kare graficzną Nvidi czy AMD ? to można by coś podpowiedzieć odnośnie ustawień. ASUS RTX 3060 Edytowane 11 Maja przez Divek33 zapomaniłem czegoś dodać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcoon84 Opublikowano 11 Maja Zgłoś Opublikowano 11 Maja Mam ten sam monitor i to jest normalne zdjęcie jest zrobione z bardzo bliska przez co ramka wydaję się większa niż w rzeczywistości. Ramka ma ok 5mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Divek33 Opublikowano 11 Maja Zgłoś Opublikowano 11 Maja Teraz, falcoon84 napisał(a): Mam ten sam monitor i to jest normalne zdjęcie jest zrobione z bardzo bliska przez co ramka wydaję się większa niż w rzeczywistości. Ramka ma ok 5mm. Nom, napisałem, że 0.5cm tylko w sklepie jak oglądałem TV to nie miały czegoś takiego prawie pełna tafla obrazu i tylko jakieś 1mm ramki fizycznej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 11 Maja Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2 godziny temu, Divek33 napisał: ASUS RTX 3060 zakładam ze w systemie masz ustawienie , 2560x1440 oraz 144Hz. a co pokazuje monitor w menu własnych ustawień ? - 2560x1440Hz - 144Hz. co możesz sprawdzić i ustawić : Panel sterowania Nvidia : zakładka : Wyreguluj ustawienia kolorów wideo : z ustawieniami Nvidia - zawansowany -zakres tonalny - przestaw na Pełny (0-255) zakładka : 2. zmiana rozdzielczości : powinno być PC- 2560x1440 (natywna) częstotliwość odświeżania 144Hz 3. zastosuj następujące ustawienia użyj ustawień kolorów Nvidia głębia kolorów pulpitu wyjściowa głębia kolorów Najwyższa (32-Bitów ) jeśli jest dostępna 10 bpc jeśli nie to 8bcp Format koloru wyjściowego Wyjściowy zakres tonalny RGB Pełny zakładka : Dostosuj rozmiar i pozycje pulpitu : Skalowanie : Proporcje wykonaj skalowanie na : Procesor graficzny zaznacz - Pomiń tryb skalowania ustawiony przez gry i programy Podgląd : Rozdzielczość 2560x1440 (bieżąca) częstotliwość odświeżania 144Hz zakładka : konfigurowanie funkcji G-SYNC jeśli jest dostępny to 1. zastosuj następujące zmiany : zaznacz - włącz funkcje G-SYNC , G-SYNC Compatibile włącz dla trybu okienkowego i pełnoekranowego 3. Ustawienia dla określanego Monitora. zaznacz - Włącz ustawienia dla wybranego modelu monitora. napisz czy jest jakaś poprawa i obraz jest na całym panelu , pomijam kwestie ramki monitora, oraz ramki samego panelu. ps. na Dellu mam full pokrycie żadnych ramek, oprócz ramki monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Divek33 Opublikowano 11 Maja Zgłoś Opublikowano 11 Maja 56 minut temu, Mr.T... napisał(a): zakładam ze w systemie masz ustawienie , 2560x1440 oraz 144Hz. a co pokazuje monitor w menu własnych ustawień ? - 2560x1440Hz - 144Hz. co możesz sprawdzić i ustawić : Panel sterowania Nvidia : zakładka : Wyreguluj ustawienia kolorów wideo : z ustawieniami Nvidia - zawansowany -zakres tonalny - przestaw na Pełny (0-255) zakładka : 2. zmiana rozdzielczości : powinno być PC- 2560x1440 (natywna) częstotliwość odświeżania 144Hz 3. zastosuj następujące ustawienia użyj ustawień kolorów Nvidia głębia kolorów pulpitu wyjściowa głębia kolorów Najwyższa (32-Bitów ) jeśli jest dostępna 10 bpc jeśli nie to 8bcp Format koloru wyjściowego Wyjściowy zakres tonalny RGB Pełny zakładka : Dostosuj rozmiar i pozycje pulpitu : Skalowanie : Proporcje wykonaj skalowanie na : Procesor graficzny zaznacz - Pomiń tryb skalowania ustawiony przez gry i programy Podgląd : Rozdzielczość 2560x1440 (bieżąca) częstotliwość odświeżania 144Hz zakładka : konfigurowanie funkcji G-SYNC jeśli jest dostępny to 1. zastosuj następujące zmiany : zaznacz - włącz funkcje G-SYNC , G-SYNC Compatibile włącz dla trybu okienkowego i pełnoekranowego 3. Ustawienia dla określanego Monitora. zaznacz - Włącz ustawienia dla wybranego modelu monitora. napisz czy jest jakaś poprawa i obraz jest na całym panelu , pomijam kwestie ramki monitora, oraz ramki samego panelu. ps. na Dellu mam full pokrycie żadnych ramek, oprócz ramki monitora. W zasadzie to już robiłem to wszystko i nic się nie zmieniło, tak naprawdę mi to w ogóle nie przeszkadza, tak tylko chciałem zapytać bo taka pełna tafla obrazu fajnie wygląda ale dzięki za radę eot/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...