Skocz do zawartości
Majkeloxxx

Złożenie komputera do 6-7k

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Wszystkim!
Potrzebuje pomocy w złożeniu komputera. Przerobiłem już różne rankingi i specyfikacje, ale z braku wiedzy nie mam pewności, czy są to dobre rozwiązania. Mam laptop, więc temat składania PC jest mi obcy. Złożony PC to większa wydajność, a zamierzam pracować wyłącznie w 1 miejscu.

Przeznaczenie komputera:
Bazy danych oraz ich prezentacja.
Excel i jego rozszerzenia (Vba, Querry, PowerBI). Programowanie, SQL, Python. Jak również do przeglądania internetu oraz oglądania YT/Netflixa oraz meczy.

Zależy mi na 64 GB RAM oraz 1-2 TB dysk SSD. Płyta główna musi zawierać WIFI.

W głowie siedzi mi taki pomysł. Prośba o wsparcie i przygotowanie konfiguracji. Czy części są ze sobą kompatybilne?

Procesor: Intel Core i7-13700KF
Pamięć RAM: Kingston Fury Beast Black RGB EXPO 64GB [2x32GB 5600MHz DDR5 CL36 DIMM]
Dysk: Lexar NM790 Pci-e NVMe 2TB
Zasilacz: Zasilacz MSI MAG A750GL PCIE5 750W
Obudowa: be quiet! Pure Base 500DX lub Phanteks NV-Serie NV5 Black lub ENDORFY Regnum 400 ARGB

Nie wiem, co z poniższym

Karta graficzna: ??? 
Procesor: ???
Chłodzenie: ???. Wodne, mile widziane

Budżet jakim dysponuje, od 6 do 7K PLN. Zakup, jak najszybciej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi