Majkeloxxx Opublikowano 11 Maja Zgłoś Opublikowano 11 Maja Cześć Wszystkim! Potrzebuje pomocy w złożeniu komputera. Przerobiłem już różne rankingi i specyfikacje, ale z braku wiedzy nie mam pewności, czy są to dobre rozwiązania. Mam laptop, więc temat składania PC jest mi obcy. Złożony PC to większa wydajność, a zamierzam pracować wyłącznie w 1 miejscu. Przeznaczenie komputera: Bazy danych oraz ich prezentacja. Excel i jego rozszerzenia (Vba, Querry, PowerBI). Programowanie, SQL, Python. Jak również do przeglądania internetu oraz oglądania YT/Netflixa oraz meczy. Zależy mi na 64 GB RAM oraz 1-2 TB dysk SSD. Płyta główna musi zawierać WIFI. W głowie siedzi mi taki pomysł. Prośba o wsparcie i przygotowanie konfiguracji. Czy części są ze sobą kompatybilne? Procesor: Intel Core i7-13700KF Pamięć RAM: Kingston Fury Beast Black RGB EXPO 64GB [2x32GB 5600MHz DDR5 CL36 DIMM] Dysk: Lexar NM790 Pci-e NVMe 2TB Zasilacz: Zasilacz MSI MAG A750GL PCIE5 750W Obudowa: be quiet! Pure Base 500DX lub Phanteks NV-Serie NV5 Black lub ENDORFY Regnum 400 ARGB Nie wiem, co z poniższym Karta graficzna: ??? Procesor: ??? Chłodzenie: ???. Wodne, mile widziane Budżet jakim dysponuje, od 6 do 7K PLN. Zakup, jak najszybciej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 12 Maja Zgłoś Opublikowano 12 Maja (edytowane) Za 7200 masz z 14700KF i RTX 4060 https://proline.pl/koszyk/569f77f2 AIO 420, SSD z DRAM, MOBO z wifi, szybsze pamięci, bardziej pojemna obudowa, lepszy jakościowo i znacznie cichszy zasilacz Seasonica. Edytowane 12 Maja przez Dikson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...