wysio Opublikowano 13 Maja Zgłoś Opublikowano 13 Maja Cześć.Potrzebuję złożyć komputer do gier i generalnie wszystko wiem, poza niepewnością, jaki procesor zastosować. Czy obecnie Ryzem 7 5700X3D dalej będzie najlepszym wyborem, czy Intel ma coś ciekawszego w podobnej cenie? Zależy mi też na nieco ekonomiczniejszej wersji komputera, więc AM4 już tu jest według mnie lepszym wyborem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 13 Maja Zgłoś Opublikowano 13 Maja Przy obecnych cenach olałbym 5700X 3D, za 750zl masz 7500F, płytka B650 za 500zl, 32GB RAM 6000MHz za 450 zł. Cooler 100zl i tyle w temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 13 Maja Zgłoś Opublikowano 13 Maja Witam ja zaproponuje zestaw na Intelu Procesor Intel Core i5-14500, 2.6 GHz, 24 MB, BOX (BX8071514500) w owocowym sklepie z kodem " KOMUNIA24" w cenie 1069pln. do tego płyta główna do wyboru co potrzeba Płyta główna Asus TUF GAMING B760M-PLUS WIFI D4 płyta występuje w kilku wersjach z DDR4 i DDR5 z Wi-Fi +BT lub bez lub Płyta główna Asus TUF GAMING B760-PLUS WIFI D4 wersja z DDR4 lub DDR5 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 13 Maja Zgłoś Opublikowano 13 Maja (edytowane) 9 godzin temu, Dikson napisał: Przy obecnych cenach olałbym 5700X 3D, za 750zl masz 7500F, płytka B650 za 500zl, 32GB RAM 6000MHz za 450 zł. Cooler 100zl i tyle w temacie. Ten zestaw bardziej mi pasuje finansowo. Z GF 4060 i tak już przekroczyłem budżet. Dzięki panowie. Edytowane 13 Maja przez wysio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 17 Maja Zgłoś Opublikowano 17 Maja (edytowane) Wstawię całą konfigurację, bo może komuś się przyda, gdyż wyszedł naprawdę niezły komputer - wizualnie też. Procesor AMD 7500F, płyta MSI B650 GAMING PLUS WIFI, RAM Lexar Ares RGB, DDR5, 32 GB, 6400MHz, CL32, dysk Dysk Adata SSD XPG SX8200 PRO 2TB M.2 PCIe NVMe Gen3, chłodzenie procesora Arctic Freezer 36 A-RGB Black, grafika Gigabyte GeForce RTX 4060 Eagle OC 8GB GDDR6, buda Kolink Observatory Lite ARGB czarna, zasilacz ENDORFY Supremo FM5 850W 80 Plus Gold. Wyszło 4650zł z kosztami transportu. Edytowane 17 Maja przez wysio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 17 Maja Zgłoś Opublikowano 17 Maja 1 godzinę temu, wysio napisał(a): ENDORFY Supremo FM5 850W 80 Plus Gold. Ile za niego dałeś? pewnie z 500zl, za tyle to jest cała masa lepszych jednostek i to ATX 3.0 ze złączem 12V HPWR pod nowe GPU. 2 godziny temu, wysio napisał(a): Kolink Observatory Lite ARGB Szkło na froncie, kolejny strzał w stopę jak przyjdzie tam wstawić dużo bardziej prądożerne GPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 17 Maja Zgłoś Opublikowano 17 Maja Zasilacz trafiłem w promocji za 360 zł, więc się nawet nie zastanawiałem. Komp jest na prezent dla dzieciaka z okazji pierwszej komunii, więc nic tam nie będzie modernizowane. Szkło na froncie już przerabiałem kilka razy i ładnie to się prezentuje. W tej konkretnej obudowie ładnie poprowadzili kanały chłodzące po bokach przedniego panelu. Będzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 18 Maja Zgłoś Opublikowano 18 Maja 15 godzin temu, wysio napisał(a): Zasilacz trafiłem w promocji za 360 zł To też jest żaden interes chociażby na tle lepszej jakościowo jednostki https://allegro.pl/oferta/zasilacz-adata-xpg-core-reactor-850w-80-gold-modular-15182793844 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 18 Maja Zgłoś Opublikowano 18 Maja Dzięki za wskazówkę. Będę potrzebował kupić komuś jeszcze zasilacz, więc skorzystam z tej oferty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 18 Maja Zgłoś Opublikowano 18 Maja zasilacze Adata Core Reactor posiadają bardzo sztywne przewody , a no i fizyki nikt nie zmieni ,pytanie jak będzie głośno pracował wiatrak tego zasilacza 12cm ? xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 19 Maja Zgłoś Opublikowano 19 Maja Jest cicho, sama platforma sprawdzona i pewniejsza niż ulepy od SAMA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...