dziki181 Opublikowano 13 Maja Zgłoś Opublikowano 13 Maja Hej, Słuchajcie przerabiam temat od tygodnia z zakupem komputera dla 11 latka, chce zamienić laptopa z i5-10300h i gtx1660TI z 16GB Ram na komputer stacjonarny. Niestety warunkiem jest kupno coś z usługą montażu może jako zestaw by się udało dla FV. Najpierw zaczynałem od gotowca lenovo z i5-14400F i 4060 w kwocie 4300. Ale oczywiście apetyt rośnie w miarę jedzenia i mam do jutra czas na opłacenie G4M3R HERO w takiej specyfikacji: G4M3R HERO i7-14700F/ DDR5 32GB (6000)/1TB/RTX4070S/W11x, zasilacz 850W, wiem że to takie kupowanie trochę kota w worku, ale zawsze na plus 3 lata gwarancji. Nie podoba mi się do końca procesor, pewnie wystarczyłaby i5-14500 lub cos z K lub KF. kwota za tego gotowca to 7600zł Co Wy na to proszę Was bardzo o poradę, czy uda się złożyć coś sensownego ale z usługą montażu? Wiecie, trochę dla 11 latka musibyć RGB itd. Podane ceny to ceny brutto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 14 Maja Zgłoś Opublikowano 14 Maja To musi być z xkomu? Gdybyś wybrał inny sklep i dorzucił kila stówek miałbyś w tej kwocie zestaw z 4070 TI Super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki181 Opublikowano 14 Maja Zgłoś Opublikowano 14 Maja 8 minut temu, Dikson napisał(a): To musi być z xkomu? Gdybyś wybrał inny sklep i dorzucił kila stówek miałbyś w tej kwocie zestaw z 4070 TI Super. Nie koniecznie. Wszystko jest uzależnione od ceny i możliwość montażu. Powiedz procesor i5-14600 wystarczy czy iść w i7? Gdzie czegoś poszukać, lub prośba o jakąś przykładową konfiguracje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 14 Maja Zgłoś Opublikowano 14 Maja I5 14500 ma wydajność na poziomie Ryzena 7500F który kosztuje raptem 750 zł. Tu masz taką opcję z tym procesorem I 4070 TI Super https://proline.pl/koszyk/6f23487e Montaż masz 101 zł taniej z kodem PRO24 Dużo lepsza opcja jak ten gotowiec z xkom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...