xslimakx Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Witam! Mam nagrywarke lite-on podpinana pod ide montuje ja jako /dev/hdd odczyt danych ok ale nie wiem jak moge nagrac plyte - obraz iso juz mam ale nagrywarki nie moge zmosic do dzialania probowalem polecenia: cdrecord blank=fast dev=/dev/hdd ale otrzymalem cos takiego: Cdrecord 2.0 (i686-pc-linux-gnu) Copyright © 1995-2002 Jörg Schilling scsidev: '/dev/hdd' devname: '/dev/hdd' scsibus: -2 target: -2 lun: -2 Warning: Open by 'devname' is unintentional and not supported. cdrecord: Read-only file system. Cannot open '/dev/hdd'. Cannot open SCSI driver. cdrecord: For possible targets try 'cdrecord -scanbus'. Make sure you are root. cdrecord: For possible transport specifiers try 'cdrecord dev=help'. mozecie mi powiedziec co mam z tym zrobic bo widze ze (i podobne info wyczytalem na sieci) niektore wersje cdrecord nie obsluguja wogole atapi a w innych trzeba jakos (ale jak???) emulowac drivery SCSI co mam z tym zrobic??? Pozatym powiedzcie mi jaki program pod KDE sciagnac do nagrywania plyt? Bo pod slackiem nie mam zadnego :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 A masz wkompilowaną w kernela obsługe emulacji SCSI ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xslimakx Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 A masz wkompilowaną w kernela obsługe emulacji SCSI ?? A jak mam to sprawdzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 man modprobe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...