Casio Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Witam.Niewiem czy dobrze trafiłem z tym działem ale to przez to że niewiem czy to wina software czy hardware.Otóż problem polega na braku autostartu w napędach cd rom czy dvd.Jakąkolwiek płytę bym niewsadził to nierusza sama tylko musze odpalać np:instalatora ręcznie.Ikona napędu nawet się niezmienia po włożeniu cdeka.[jakby brak odświeżenia].Po zainstalowaniu windowsa xp wszystko było ok ale gdy tylko wrzuciłem programy do nagrywania np:nero,fantom czy alcohol już nie.Mam utworzony punkt kontrolny systemu i zawsze do niego powracam[są w nim programy jw] natomiast wystarczy że wyłączę windosa i po ponownym odpaleniu dzieją się takie rzeczy. OPCJE: 1 autostart w programach jw - włączony 2 w gpedit msc w konfiguracji komputeraszablony administrsystemwyłącz funkcje autoodtwarzanie - wyłączony 3 jw tylko w konfiguracji użytkownika - wyłączony 4 w programie tweakui paranojaautoodtwarzanie - włączone 5 Ponowne zainstalowanie windowsa z tą samą konfiguracją[bez rezultatu] 6 wgrywałem nowe stery do płyty nforce 2.45 [bez rezultatu] Zauważyłem że np alkohol czy fantom instalują własne kontrolery sci a moja płyta posiada tą opcję[sciraid controller] być może tak sobie myślę że na tym podłożu może być problem bo jeżeli nie i TU właśnie pytanie to czy może być to uszkodzenie bądż złe funcjonowanie płyty głównej. Napisałem o płycie gdyż na starym kompie z identyczną konfiguracją wszystko śmigało[ASUS CUSL2]. Czytałem posty. Pytałem już trochę ludzi ale nikt niejest mi w stanie pomóc,więc może tu znajdzie się jakiś super mózg.Z góry dzięki. :cry: :cry: :cry: gg-2152397 casio@astercity.net EPOX8RDA3+ BARTON 2500+ 512MB DDR RAM 80 GB HDD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 hyhyhy - bo prpgramy do nagrywania cdkooff czesto wymagaja tego aby funkcje autostartu unieruchomić - często robią to automatycznie jak np: nero... wina płyty goownej ?? - to byloby bez sensu - tymbardziej ze zaraz po instalce systemu wszystko dziala .... :D hyhyhy pozdro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...