Skocz do zawartości
cyra

czy podkrecajac procesor mozna uszkodzic twardy dysk????

Rekomendowane odpowiedzi

bawilem sie troche podkrecaniem athlona 1,7...wszystko bylo ok do wczoraj kiedy to zauwazylem duzy spadek wydajnosci calego komputera....win xp otwiera sie ok 1 min. a testy pc markiem 2002 daly mi wynik twardego dysku 100 pkt. (srednia wydajnosc dysku przy wszystkich mozliwych opcjach to ok. 3 mb/s. Sandra to samo: wydajnosc ok. 2500 kb/s...jakies 10 razy mniej od porownywalnych dyskow (w sandrze)..........moze juz ktos mial cos takiego....dysk jeszcze jest na gwarancji (SEAGATE U6) wiec zastanawiam sie czy go nie odstawic do naprawy....a moze to wina zasilacza....?????????

dzieki za odpowiedz....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bawilem sie troche podkrecaniem athlona 1,7...wszystko bylo ok do wczoraj kiedy to zauwazylem duzy spadek wydajnosci calego komputera....win xp otwiera sie ok 1 min. a testy pc markiem 2002 daly mi wynik twardego dysku 100 pkt. (srednia wydajnosc dysku przy wszystkich mozliwych opcjach to ok. 3 mb/s.  Sandra to samo: wydajnosc ok. 2500 kb/s...jakies 10 razy mniej od porownywalnych dyskow (w sandrze)..........moze juz ktos mial cos takiego....dysk jeszcze jest na gwarancji (SEAGATE U6) wiec zastanawiam sie czy go nie odstawic do naprawy....a moze to wina zasilacza....?????????

dzieki za odpowiedz....

wroc do ustawien fabrycznych i wtedy sprawdz :)

nie przesadziles z taktowaniem ? dyski akurat nie lubia szybciej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi o to, ze procesor dziala bez problemow.....problem mam z dyskiem, ktory ledwo zipie (pc mark hdd score ---88 pkt.) troche to dziwne zwazywszy na fakt, ze normalnie mial ok. 900 pkt.

przywróć początkowe ustawienia to pogadamy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mogles uszkodzic Hdd wczasie podkrecania procka ja ze swojego 2600+ ciagnolem 2500mhz i nic sie z twrdzielem nie dzialo na nforce2 .Poprostu idz z twardym do serwisu i ci wymienią na nowy.I spraw zalatwiona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoj dysk nie padl od samego podkrecania(nf2 - zablokowana czestotliwosc PCI)... moze masz za slaby zasilacz,ktory przy kreceniu dal jakies zabojcze napiecie dla hdd.

masz gwarnacje - korzystaj z tego. :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...