Skocz do zawartości
sebkan

AXP1,7 OC, Vcore up i syczacy komp:(

Rekomendowane odpowiedzi

procek AXP (z podpisu) normalnie śmiga jako 10x200 1,5V ale to jest mało więc po kupnie zasiłki ustawiam 11x200 1,6V wporzo ale wywala przy prime95 dojechałem wreszcie do 1,7V (11x200) i co prime działa ale komputer dziwnie syczy jakby od proca i kompa w niedługim czasie wiesza, monitor off itp. z tym syczeniem to wogóle mam problem bo jak przewija strony WWW to też podobnie syczy. nie wiem co to może być :evil: bo wiem że ta seria to 2400MHZ lekko powinna wycisnąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle tylko że to syczy gdzieś koło procka, napewno nie zasilacz, np jak włoczę prime (torture) to syczy tak przez chwile i wywala kompa, a jak np nacisne gdzieś myszką to prestaje syczecz, jak już pisałem czasami syczy jak przewijam coś np WWW, nie wiem czy to coś z mobo jest nie tak

BTW zasilacza jak już puszcze te 1,7V to +5v w stersie schodzi nawet do 4,83 to jest w normie na tej zasiłce :?: :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurna szlag mnie trafia, to syczenie słychac (mało słyszalne ale kompa mam koło ucha na WC i słysze takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły :) ) nawet przy v1,5 jak procek pracuje w load, co to może być

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...