mdg Opublikowano 5 Czerwca Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca (edytowane) Dzień dobry, dzisiaj zauważyłem pewien problem prawdopodobnie związany z monitorem BenQ ZOWIE XL2546K. Mianowicie, mam rozmazaną czcionkę na ekranie, jest to widoczne szczególnie po prawej stronie monitora, przy czym problem nie występuje na całej jego wysokości (są miejsca w pionie gdzie jest lepiej). Poniżej zamieszczam zdjęcia poglądowe. Dlaczego podejrzewam Monitor? Sprawdzałem na zintegrowanej karcie graficznej i problem się powtarza. Zmieniłem kabel sygnałowy z DP na HDMI – bez efektu. Podmieniłem kabel zasilający, ale to również nie przyniosło rezultatu. Obecnie nie mam drugiego monitora, ale planuję jeszcze podłączyć PC do telewizora i sprawdzić, czy to coś zmieni. Zastanawiające jest to, że po ponownym uruchomieniu PC przez jakiś czas było w miarę ok (zdjęcie poniżej). Monitor ma już 3 lata. Dobrze to wyliczyli, że 4 miesiące po gwarancji zaczęły się problemy. Pytanie, co może być przyczyną i jakie mogą być koszty naprawy? Edytowane 5 Czerwca przez mdg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...