Skocz do zawartości
BiBeR

ASUS P4P800 Deluxe PROBLEM Z VGA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Po wlozeniu karty na agp (probowalem 3 rozne, r9100, gf3ti500 i gf4 4200) slychac z glosniczka komunikat "system failed vga test" :?

Monitor wogole sie nie wlacza, reszta pracuje ok, slychac jak rusza dysk i jak pracuje. Co moze byc nie tak ? Probowalem wszystkiego, zostala mi jeszcze jedna mozliwosc - karta na pci i wgranie najnowszego biosu (gdzies slyszalem ze ze sarymi byly problemy) Jednak karte na pci moge miec dopiero w poniedzialek, wiec na razie jestem w kropce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Po wlozeniu karty na agp (probowalem 3 rozne, r9100, gf3ti500 i gf4 4200) slychac z glosniczka komunikat "system failed vga test"  :? 

Monitor wogole sie nie wlacza, reszta pracuje ok, slychac jak rusza dysk i jak pracuje. Co moze byc nie tak ? Probowalem wszystkiego, zostala mi jeszcze jedna mozliwosc - karta na pci i wgranie najnowszego biosu (gdzies slyszalem ze ze starymi byly problemy) Jednak karte na pci moge miec dopiero w poniedzialek, wiec na razie jestem w kropce.

najprawdopodobniej płyta jest uszkodzona. Mój gef3 na oryginalnym biosie działa bez problemu. Wymień płytę albo: jaki masz zasilacz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie zasilka, no chyba ze Chieftec 420 jest za slaby na ta plyte  :wink: 

Jutro sprawdze czy z grafy na pci wogole wystartuje - jesli nie - reklamacja  :cry:

no zasiłka spoko. Moim zdaniem uszkodzony slot agp albo całe mobo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...