Skocz do zawartości
Druss

Duron 800 & Geforce ti4200 lub Geforce 3 Ti200

Rekomendowane odpowiedzi

Combat jak taki jestes za GfMX to zycze powodzenia w Mafii, Gta:VC, UT2003, Toca:Race driver, A juz w nadchodzacym HL2 i Doom3 to zycze cudu :D Zreszta mi tez by sie cud przydal zeby mi HL2 plynnie chodzil :P

A to ze Gf4 MX gdy wychodzil byl przestarzaly to jest fakt, ale to byl tylko chwyt Nvidii na naiwniakow. Ot co

No to znow potwierdzasz swoja szczatkowa wiedzie na temat. w mafie niegralem ale VC i Toca smigaja az milo wiec przestan pytolic....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Morrowind,Dungeon Siege wejdz do jaskini gdzie jest pelno cieni roznych swiatelek i blyszczacych powierzchni lodu oczu nie idzie oderwac od monitora. Moto gp2 popatrz jak te motory wygladaja naMX4 a naTI4 tylko nie mowcie mi ze nie ma roznicy

NFS hot2 popatrz na samochody na MX pelno pikseli i jakos tak lakier nie blyszczy a na TI odrazu widac roznice.Jeszcze bym ci wymienil Pelno takich gier np Unreal Aweking2 roznica jest widoczna odrazu po wlaczeniu gry.

Morrowind - I Hate RPG

Dungeon Siege - look upper

Moto gp2 - przepraszam ale jesli chodzi o symulacje to mnie nadal najbardziej podoba sie Indycar II, jak zatem widzisz dla mnie doskonala gra moze miec grafike sprzed 10 lat

Pelno cieni roznych swiatelek, nie podniecaj mnie bo kupie R9800Pro za 2500 zlotych zeby sobie swiatelek obejrzec a moze kupic choinke? a jak szukasz efektow swietlnych powinienes kupic PS2, jest ich tam znacznie wiecej :lol: :lol:

Na prawde takie istotne dla Ciebie sa te swiatelka w grach?

NFS HP2 wyglada niemalze tak samo (jak dla mnie) na GF2MX GF4MX, jak i Ti4200, jedyne roznice o ktorych mowisz to chyba mozliwosc wlaczenia (plynnego) antyaliasingu i anizotropii, co w polowie grach poprawia wyglad o 25-30% a w drugiej polowie pogarsza...

Kolejna sprawa Unreal II,

Pelno takich gier np Unreal Aweking2 roznica jest widoczna odrazu po wlaczeniu gry.

To bardzo ciekawe, bo wlasnie pierwsze co zrobilem po kupieniu Ti4200 to odpalilem Unreala II i szukalem tych bonusowych efektow, przeszedlem tak cala gre i moze znalazlem kilka, ale jakos niespecjalnie dalo sie je zauwazyc...

gralem w Unreala II i na tym i na tym, ba wlasciwie to gralem wszystkie gry jakie mam ok 500 i na tym i na tym i ni cholery nie widze znaczacej roznicy (poza drobiazgami, ja to nazywam drobiazgami, ktore w trakcie normalnej gry roznica miedzy nimi zaciera sie calkowicie), wiesz moze jakby Ci ktos powiedzial ze o tu jest roznica to moze to zauwazysz, np patrzac na wode w grze Black Hawk Dawn zobaczysz na Ti4200 piekna wode i co z tego ze na MXie jej nie zobaczysz, skoro ogladasz ja przez 4,57 sekundy podczas calej gry a de facto to nawet nie skupiasz sie na tym co Cie otacza tylko na grze. Na GF4MX wszystkie gry chodza plynnie juz od procka gdzies 1 GHz wzyz z wyjatkiem moze takich jak DoomIII i HL2 oraz Morrowinda i byc moze paru innych "niedorobionych" produktow bo to ze gra nie chodzi plynnie to wlasciwie zasluga programisty, nie trudno bowiem zrobic gre i zarabac beznadziejnym algorytmem PIV 3 Ghz z R9800Pro...

Kolejne fakty ok. 30% starszych gier ktore chodzilo na MXie nie chodzi juz na Ti4200. Stad prosty wniosek ze te karty nie sa w 100% kompatybilne wstecz a prawda jest taka ze pogralbym chetniej w kilka starszych gier niz w tych nowych...

U mnie na GF4MX440 & XP1700+ chodzilo wszystko plynnie w high details 1024x768x32, mowie o grach graficznie podobnych do Unreala II, a wiec calkiem mlodych, wiekszosc z nich chodzila plynnie nawet w 1152x864

U znajomego na celeronie 500 Mhz 196 MB i tym samym GF4MX440 chodzi plynnie Vice City w detalach gdzies na medium.

Prawda jest taka, ze poza demkami nvidii, ciezko jest znalezc gre ktora by chocby w 2% calosci wykorzystywala dobrodziejstwa dx8.1 i wyzszych, oczywiscie zmiany przyniesie doom III i hl2, zobaczymy tez czy beda chodzic na 3ti200 lub 4ti4200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Combat jak taki jestes za GfMX to zycze powodzenia w Mafii, Gta:VC, UT2003, Toca:Race driver, A juz w nadchodzacym HL2 i Doom3 to zycze cudu :D Zreszta mi tez by sie cud przydal zeby mi HL2 plynnie chodzil :P

A to ze Gf4 MX gdy wychodzil byl przestarzaly to jest fakt, ale to byl tylko chwyt Nvidii na naiwniakow. Ot co

Akurat gry, które wymieniłeś "chodzą" b.dobrze na gf2mx :twisted: (nie mówię tu o DIII i HL2 bo ich jeszcze niema i to inna bajka).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...