Funky_Panda Opublikowano 10 Czerwca Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca Dosłownie kilka dni temu wyszedł nowy BIOS dla mojej płyty głównej(ASUS X299 PRIME A) ver: 4001 wyczytałem, że ma to związek z nowym problemem, który dotyczy 95% wszystkich PC a nazywa się LogoFAIL. Teraz po zmianie BIOSU nie działa mi Intel Turbo Boost 3.0 znaczy jest widoczny w zakładce menadżer urządzeń ale ma status "Aktualnie to urządzenie sprzętowe nie jest podłączone do komputera. (Kod 45)". Trochę się wkurzyłem i mam pytanie czy ktoś czytał może więcej o tym LogoFAIL i czy jest to realne zagrożenie dla w miarę ogarniętego użytkownika (nie ściągam ani nie uruchamiam dziwnych plików z Internetu itp.) czy może niepotrzebnie aktualizowałem BIOS? (siedziałem na antycznym 1902 z 2019r.) Jeśli nie ma realnego zagrożenia to czy warto przywrócić mój stary BIOS (może nie 1902 bo jednak chcę mieć obsługę RE-BAR bo kiedyś się przyda) aby mieć wszystko tak jak wcześniej? Dodatkowo zauważyłem że wartość TAU dla PL1 została ograniczona do 56s a wcześniej mogłem ustawić 127s. Teraz nadal mogę ustawić większe wartości ale komp ignoruje wszystko powyżej seryjnych 56s. Nie mam ochoty teraz robić szczegółowych benchmarków więc spytam czy ktoś może był w podobnej sytuacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...