wienera Opublikowano 11 Czerwca Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca Cześć, przymierzam sie do zakupu laptopa używanego ~3/4 letniego (nie zależy mi na baterii) który posłuży mi do stawiania 2/3max wirtualek (win 7, linux, win serwer). System nie potrzebny bo bedzie stał na linuxie. Co jako specjaliści polecacie? Myslałem nad Lenovo nawet 14" bo i tak podłącze monitory. RAM pewnie 32GB starczy? Procesor może Ryzen 7 pro wystarczy? Wirtualki nie bedą jakoś obciązane, tylko przeglądarka nic wiecej. Wszystko to za jakieś 1500/1700 zł kupię? A może polecacie iść w Intela? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 12 Czerwca Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca W dniu 11.06.2024 o 14:12, wienera napisał: Cześć, przymierzam sie do zakupu laptopa używanego ~3/4 letniego (nie zależy mi na baterii) który posłuży mi do stawiania 2/3max wirtualek (win 7, linux, win serwer). System nie potrzebny bo bedzie stał na linuxie. Co jako specjaliści polecacie? Myslałem nad Lenovo nawet 14" bo i tak podłącze monitory. RAM pewnie 32GB starczy? Procesor może Ryzen 7 pro wystarczy? Wirtualki nie bedą jakoś obciązane, tylko przeglądarka nic wiecej. Wszystko to za jakieś 1500/1700 zł kupię? A może polecacie iść w Intela? a nie myślales o vmware workstation ? jest także od teraz free. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wienera Opublikowano 14 Czerwca Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca Dzięki za podpowiedź. Myślałem nad workstation, ale nie długo. Jednak potrzebuje sprzętu też do innych zadań niż tylko VMki więc coś kupić muszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...