tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 hellow mam pytko odnośnie zasilania -5V, a konkretniej jego braku - czy ma to jakiś wpływ na stabilność pray mobo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 raczej nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 hellow mam pytko odnośnie zasilania -5V, a konkretniej jego braku - czy ma to jakiś wpływ na stabilność pray mobo? Tak, oczywiście że ma, wzmacniacze opracyjne o symetrycznym zasilaniu, niektóre karty rozszrzeń, port RS232 - to wszystko przestanie działać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 hellow mam pytko odnośnie zasilania -5V, a konkretniej jego braku - czy ma to jakiś wpływ na stabilność pray mobo? Tak, oczywiście że ma, wzmacniacze opracyjne o symetrycznym zasilaniu, niektóre karty rozszrzeń, port RS232 - to wszystko przestanie działać. ooo... o tym nie wiedzialem sora za wprowadzenie w blad Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 mam pytko odnośnie zasilania -5V, a konkretniej jego braku - czy ma to jakiś wpływ na stabilność pray mobo? Tak, oczywiście że ma, wzmacniacze opracyjne o symetrycznym zasilaniu, niektóre karty rozszrzeń, port RS232 - to wszystko przestanie działać. ooo... czyli Haszyd na Allegro sprzedająf Fortony bez -5V puszcza bejeczki pisząc, iż większość współczesnych płyt z tego nie korzysta? jeszcze jedno pytanie - czy brak tego zasilania może być powodem restartów kompa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 a skąd wiesz że masz brak -5 ? :) sprawdzałeś we wtyczce czy poprostu jakiś mbm podaje Ci że nie ma -5V... bo jeśli to drugie to olej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 ja mam podobne zhizy z minusami niby sa ale podaje mi smieszne wartosci jako ze ufam mojej zasilce stawiam na plyte do ktorej mimo wszystko zaufanie ograniczone Pozdro 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 MI tez podaje smieszne wartośći -12V i -5V :D Mam to w doopie bo komp chodzi dalej i napewno cossiedla mobo powaliło :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 wiele plyt nie odczytuje ujemnych napiec,co nie znaczy ze zasilacze tych napiec nie podaja napewno wartosc tych napiec nie jest zbyt wazna ,a sumaryczna moc zasilaczy dla tych napiec to 9.6W CODEGEN daje odpowiednie wartosci tych napiec - sprawdzalem miernikiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 a skąd wiesz że masz brak -5 ? :) sprawdzałeś we wtyczce czy poprostu jakiś mbm podaje Ci że nie ma -5V... bo jeśli to drugie to olej. te no - tal źle, to jeszcze ze mną nie jest :D jasne, że kabla nie ma. A poza tym, na aukcji Haszyd też podał, że zasiłka nie ma -5V (ale rzekomo nie jest ono przy 'większościu współczesnych płyt' wymagane - fakt faktem, dzisiaj wróciłem do megabajta 300W, bo restarty zaczęły się już przy odpalaniu windy (na obecnym zasilaczu i jeszcze jednym noname'a jest full stable przy 2600+, a na fortonie 245W wali się przy byle OC, a i bez niego ostatnio zaczął... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...