luk1984 Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 mam stary komp od kolegi z płytą BE6-II (z raidem) proc P3 500 Mhz 128 SDRAM, hdd WDC 80 Giga 8 mega cache jest podlaczony do raida w tym jeszcze nagrywarka liteon 48x normalnie wejdzie do win 98, czasami od razu zrestartuje, a czasami pochodzi caly dzien bez restartu, tylko nie mowcie ze zasilka zaraz zmienilem ja na sprawdzona 300 W czy ktos moze mi pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAMMUT Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 stery, stery, stery.... Odinstaluj wszystkie nie uzywane zeczy locznie z grafa. Jak uruchomisz system ponownie to nie instaluj zadych sterow tylko zobacz jak sie zachowa. Jak sie nie zrestartuje to pokolei zainstaluj sterowniki po karzdym zainstalowaniu restartuj kompa. Ps: zmien tego ecs na msi chociaz. ECS TO NAJOSZCZEDNIEJSWZY PRODUCENT PLYT GLOWNYCH!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Napewno nie stery SZUKAJ!! BYŁO!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Może płyta główna szfankuje. A jakbyś spróbował podłączyć dysk do IDE zamiast do RAID. W jakich okolicznościach ci się restartuje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Może płyta główna szfankuje. A jakbyś spróbował podłączyć dysk do IDE zamiast do RAID. W jakich okolicznościach ci się restartuje? Podłączanie do IDE na tej płycie na dłuższą metę nie ma sensu, bo kontroler na tej płycie to ATA33, gdy RAID ma ATA66, a dysk kolegi to ATA100 chyba... Ale jak widzę nazwę ABIT BE6-II a obok słowo "restarty" to na myśl przychodzi mi od razu jedno: popuchnięte, padające kondensatory na płycie. Wartałoby je obejżeć, czy wyglądają normalnie... Było o tym na forum wielokrotnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 zdejmi noge z guzika Reset ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 zdejmi noge z guzika Reset ;) Możesz w bezsensowny sposób nie komentować każdego topicu i nabijać sobie w ten sposób licznika,niewidzialem żebyś ostatnio coś mądrego napisał.Jeden już opuścił tweaka a mianowicie pan Mucha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 zdejmi noge z guzika Reset ;) Możesz w bezsensowny sposób nie komentować każdego topicu i nabijać sobie w ten sposób licznika,niewidzialem żebyś ostatnio coś mądrego napisał.Jeden już opuścił tweaka a mianowicie pan Mucha po 1 z tego co mi wiadomo liczniki postów dosc dawno zniknely po 2 to malo widzisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 zdejmi noge z guzika Reset ;) Możesz w bezsensowny sposób nie komentować każdego topicu i nabijać sobie w ten sposób licznika,niewidzialem żebyś ostatnio coś mądrego napisał.Jeden już opuścił tweaka a mianowicie pan Mucha po 1 z tego co mi wiadomo liczniki postów dosc dawno zniknely po 2 to malo widzisz 1.Po 1. widze dużo,nie twierdze że wszedzie dajesz odpowoiwiedzi głupie ale lubisz wszystko komentować w głupi sposób,zamiast bezsensownie komentować trzeba było pomóc chłopakowi. 2. Po 2 licznik dalej jest w profilu a na theme Comatose dalej jest tak jak kiedys koło miejsca zamieszkania,koło avatra. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 zdejmi noge z guzika Reset ;) Możesz w bezsensowny sposób nie komentować każdego topicu i nabijać sobie w ten sposób licznikai]niewidzialem żebyś ostatnio coś mądrego napisałJeden już opuścił tweaka a mianowicie pan Mucha po 1 z tego co mi wiadomo liczniki postów dosc dawno zniknely po 2 to malo widzisz 1.Po 1. widze dużo,nie twierdze że wszedzie dajesz odpowoiwiedzi głupie ale lubisz wszystko komentować w głupi sposób,zamiast bezsensownie komentować trzeba było pomóc chłopakowi. 2. Po 2 licznik dalej jest w profilu a na theme Comatose dalej jest tak jak kiedys koło miejsca zamieszkania,koło avatra. nie chce sie kłucic ale plączesz się w zeznaniach. no ale nic mamusiu będe już grzeczny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 nie chce sie kłucic ale plączesz się w zeznaniach. no ale nic mamusiu będe już grzeczny :) Powiem tak: 70% ostatnich twoich wypowiedzi jest bezsensu,tylko dla nabicia licznika,a co do licznika to np. ja uzywam stylu Comatose i tam normalnie widze,jak zawsze kto ile ma postów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 vespereq: żółta kartka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacAAA Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 ja stawiam na kondensatory. ABIT jednak się przyznal do bledu i teraz naprawia takie plyty za darmo(mowie o tych bez gwarancji)!!! wystarczy tylko zglosic sie do dystrybutora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1984 Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 chyba jednak plyta padla , bo wszystko sprawdzalem po kolei, w sumie nawet sie nie dziwie bo byla kupiona na giełdzie zobacze co z tymi kondesatorami tak jak kolega mowil wyzej qrcze szkoda plyty bo moze obslugiwac najnowsze dyski twarde bez zadnych zabaw w uprady biosu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...