Skocz do zawartości
Jaromir

Jaki Serwer NAS do małego biura?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, rozglądam się za serwerem NAS do lepszej organizacji pracy w biurze. Przewertowałem trochę internet i natrafiłem na Synology  ds223j - i teraz kilka pytań do znawców tematu:

- czy ten NAS jest w miarę ok?

- czy można podłączyć do niego małe dyski typu m2 nvme, czy muszą być talerzowe.

- zależy mi na pracy w sieci lokalnej w oparciu o eksplorator Windows 10/11 (foldery udostępnione), czy nie będzie problemu z ww. konfiguracją?

- czy dałoby radę go skonfigurować w taki sposób, aby tworzyć automatyczną kopię bieżących zdjęć ze smartfonów (przykład: Marek robi zdjęcia poza biurem, a kiedy wraca i smartfon łączy się z siecią wifi nastąpi wykonanie kopii tych zdjęć do folderu Marek na tym NAS).

Oczywiście inne ciekawe propozycje też rozważę. 

Pozdrawiam

Edytowane przez Jaromir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba lepiej zapytac tu:

https://pl.forum.synology.com/

Osobiscie bym bral serie na x86 i z wieksza iloscia RAM. Tej wsadzisz dysk SSD SATA, ale nie ma NVME jako cache. Reszte zadan spelni. Wersja j jest budzetowa i jedynie do czego bym jej uzywal to jako backup dla innego NAS'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi