Galahad Opublikowano 19 Czerwca Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca Zastanawiam się nad upgradem z rtx 3070 i jestem rozdarty między rtx 4070 ti super a rtx 4080 super. Konkretnego niereferenta nie mam upatrzonego, ale podejrzewam, że padnie na gigabyte gaming OC albo asus TUF. Do tego planuję rozszerzyć sobie RAM do 32 GB. Procek to i7-10700k, z czasem jego też wymienię, ale tu podejrzewam większą przesiadkę, bo znajomy mocno kusi na stronę AMD. Czy do takiej rozdzielczości lepiej nada się rtx 4070 ti super czy też 4080 super? Najlepiej by było, gdybym z tym zakupem nie musiał przesiadać się na 50XX, przynajmniej aż do czasu wyjścia superek. Gry w zasadzie wszelakie, od soulsów po strategie, fpsy, indyczki i AAA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Funky_Panda Opublikowano 19 Czerwca Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca Mimo iż cebula jest we mnie silna wziąłbym 4080 Super bo różnica w cenie jest zbyt mała przy takich kwotach. 4070Ti Super jetstream (zawsze lubiłem karty z tej serii i mam z nimi bardzo dobre doświadczenia) stoi za 3700 a od 4400 zaczynają się pierwsze 4080 Super (PNY Verto według recenzji nie ma tragedii tylko ma zablokowane podnoszenie TDP niestety) OC tych kart to w sumie sztuka dla sztuki już prędzej undervolting wchodzi w grę bo można więcej zyskać. 4080 pozwoli spokojnie wysiedzieć do premiery serii 5000 SUPER ja osobiście nie oczekuję rewolucji po premierze tych nowych kart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1udak Opublikowano 19 Czerwca Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca Ja mam zwykła 4070ti i gram w 21:9 3440x1440. i w sumie we wszystkich grach na ultra te min 80-100 klatek jest a z dlss spokojnie po 120 oczywiście bez RT zazwyczaj bo to zabija wydajność więc myślę że 4080 super na długo wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano 19 Czerwca Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca Polecę 4080 Super od Gigabyte którą posiadam . Karta nie przegrzewa się i jest dosyć cicha do tego 4 lata GW. Może ktoś ma do czynienia z tańszą wersją i jest też ok. Sam mam ustawiona kartę na 100% TDP i +202 [MHz] rdzeń i + 800 [MHz] pamięci.... dalsze podkręcanie mało co daje a generuje tylko dużo większe obciążenie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 19 Czerwca Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 4080S oczywiscie przy tej rozdziałce Na 4080s wiekszość to 3.5 slota wiec bedzie cicho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A_macholl Opublikowano 20 Czerwca Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca Mam 4080 Super Gainward Phoenix. Kupiłem od razu na premierę za 5100zl i jestem zadowolony. Gram głównie w 4K i zawsze z wszystkim na ultra + RT (oczywiscie DLSS i w niektorych grach Frame Generation podbija z 30-40 do 70-120FPS zaleznie od gry. Jedyna wada FG to ze zwieksza sie Input Lag, ale jak nie grasz strzelanek online to sie praktycznie tego nie odczuwa. A Ray Tracing i Path Tracing to cos pięknego. "Jak masz wątpliwości to zawsze bierz najmocniejszą opcję, bo to co może więcej, może też mniej" i nigdy na odwrót Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galahad Opublikowano 2 Lipca Zgłoś Opublikowano 2 Lipca Stwierdziłem, że faktycznie wybiorę 4080 super, gdyż zawsze przyda się zapas mocy. Teraz mam inny dylemat - którego niereferenta wybrać. Aktualnie zastanawiam się między Gigabyte Gaming OC, a Ventus 3X OC. Są tu jacyś posiadacze tych kart i mogliby podzielić się doświadczeniami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...