un_ix Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 :arrow: witam moj kumpel (tu pozdrowienia dla cahir'a) posiada trzy kompy COMPAQ typu desktop. chcialby pozmieniac kilka opcji w biosie, ale nie moze do niego wejsc. chyba kompy maja jakies firmowe zabezpieczenie? a wyglada to tak: przy wlaczaniu 'pojawia sie piekne logo COMPAQ' i dalej laduje sie win. nie ma zadnego 'ekranu' biosu. co zrobic aby wejsc do biosu? prosze o wypowiedzi, z gory dzieki. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crevw Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 normalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 normalka tzn.? jak taka normalka to mozesz minie i mojego kumpla wtejemniczyc? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 F10 przy starcie lub sciagnac soft ze strony Compaq. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crevw Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 normalka tzn.? jak taka normalka to mozesz minie i mojego kumpla wtejemniczyc? :) firmy typu Compaq probuja urudniać zycie jak tylko można, próbowałem sie kiedyś dowiedzieć jaka płyta główna była wsadzona w compaqa - tragedia, żaden program nie mógł rozpoznać producenta, a nie mogłem zdjąć obudowy bo bbvyła plomba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 :arrow: ... F10 nie chodzi. kumpel szuka softu :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steeler Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 :arrow: ... F10 nie chodzi. kumpel szuka softu :? Spox. Ja mam Deskpro 2000 i sobie z tym porawdzilem. Wejdz na strone Compaq, potem download i znajdz tam swojego kompa. Jest chyba jakis soft co sie nazywa F10 setup disk, bla bla bla. Potem twozysz ta dyskietke i uruchamiasz z niej kompa. Tylko jest jedna najgorsza rzecz. W BIOSIE PRAWIE WSZYSTKI FUNKCJE SA I TAK POBLOKOWANE I NIE IDZIE NIC ZMIENIAC!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steeler Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 :arrow: ... F10 nie chodzi. kumpel szuka softu :? Oni po prostu nie chca zeby ludzie sobie tam grzebali i potem z problemami dzwonili do supportu. Compaq robi komputery osobiste dla ludzi ktorzy cenia prostote ponad wszelka miare... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[coredump] Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Cze. Popróbuj następujące kombinacje gdy widzisz "piękne logo Compaq": * CTRL + ALT + DEL (tylko dla formalności :) ) * F10 * F2 * CTRL + F2 * CTRL + ALT + ENTER * CTRL + ENTER * CTRL + S z w/w się spotkałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Spox. Ja mam Deskpro 2000 i sobie z tym porawdzilem. Wejdz na strone Compaq, potem download i znajdz tam swojego kompa. Jest chyba jakis soft co sie nazywa F10 setup disk, bla bla bla. Potem twozysz ta dyskietke i uruchamiasz z niej kompa. Tylko jest jedna najgorsza rzecz. W BIOSIE PRAWIE WSZYSTKI FUNKCJE SA I TAK POBLOKOWANE I NIE IDZIE NIC ZMIENIAC!!! Program do obslugi biosu jest na takiej malej partycji orginalnie skoro nie dziala teraz F10 tzn ze potrzebujesz program o ktorym pisze Steeler. Ja nie widzialem Compaq'a z zablokowanymi funkcjami, coz taki fart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeKaeM Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 He, ale wy macie pecha... ja w kafejce mam 4 Compaqi, a do BIOSu wchodzi sie po prostu: TAB: Show POST Screen:))) a potem DEL... Proste... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 No wlasnie... Siedze wlasnie u starszej w pracy i tu tez sa 2 compaq'i i przy tym duzym ladnym logo na dole jest napisane "Tab - post screen" i "DEL - Enter setup" czy jakos tak. Zreszta nawet na tym logu w prawym dolnym rogu jest napis, ze DEL to setup.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 mój brachol ma laptopa Compaq i to samo - pikne logo copmaqa, z liczeniem ramu w tle - zero napisów typy press TAB to coś tam - coś takiego to ja mam na swoim MSI to wiem o co biega - i za ch** nie wie jak tam wejść - ja też mam to gdzieś, nie mój komp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 "]Cze. Popróbuj następujące kombinacje gdy widzisz "piękne logo Compaq": * CTRL + ALT + DEL (tylko dla formalności :) ) * F10 * F2 * CTRL + F2 * CTRL + ALT + ENTER * CTRL + ENTER * CTRL + S z w/w się spotkałem... ja jeszcze bym dodał Esc + F1 (tak jest u mnie w robocie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 a kto kupuje taki syf jak Compaq 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 Panowie sorry, że odgrzewam posta. Kolega ma problem. Ma starego kompa deskpro xl 5133 I nie może wejść do biosu. Nie próbował jeszcze tych kombinacji, które tu podajecie, jade dopiero jutro do niego. Xon wspomina coś o "oddzielnej partycji" na potrzebny program. I prośba, czy może ktoś znaleźć ten programik na stronie Compaqa z instrukcją co i jak z nim zrobić ? Model powtórze to: deskpro xl 5133 Bo szukam i nie moge nic znaleźć :( Z góry WIELKIE DZIĘKI :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 O partycji to szlo o to ze jesli sie instalowalo winde z orginalnych sterow to instalator dzielil dysk na kilka partycji (ja sie spotkalem z 3 i to z idiotycznie dobranymi wielkosciami) i na jednej z automatu umieszczal soft do obslugi biosu. a co do programiku to podejrzewam ze trzeba wrzucic go na dyskietke i z nij ruszyc kompa or sth... z reszta jak bedziesz mial progsa to powinno byc sie latwo domyslic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 firmy typu Compaq probuja urudniać zycie jak tylko można Nie zgodze sie z tym. Mialem stycznosc z wieloma firmowymi komputerami, m.in. Compaq i nigdy nie bylo problemu z wejsciem do biosa. A plomby to juz inna bajka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Mowa glownie o starych Compaq'ach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...